És aconsellable l’esport durant l’embaràs?

EVA REMOLINA / AMIC – 17/6/2022

És freqüent trobar-nos davant el dubte de si és recomanable o no realitzar esport durant l’embaràs. De manera general, podríem dir que la resposta és si, encara que amb unes certes limitacions i precaucions, ja que a més hem de tenir en compte que durant l’embaràs les articulacions tenen més risc de lesió, i també es necessita una major hidratació.

Per exemple, podríem dir que és millor no practicar exercici físic en els següents casos:

– embaràs considerat de risc,

– embaràs múltiple,

– en el cas d’existir avortaments anteriors,

– se sofreix de diabetis, hipertensió o tiroides, entre altres malalties.

També seria aconsellable (per tot tipus d’embaràs), evitar els esports amb riscos de caigudes o cops, com els esports de pilota, la boxa, el submarinisme, l’esquí o l’escalada, a tall d’exemple.

En el cas del running, existeix habitualment controvèrsia i dependrà del facultatiu, però de manera general sí que es podria practicar, sobretot els tres primers mesos, i en el cas de les runners expertes (i sempre que la intensitat sigui moderada), també en els trimestres posteriors.

Els esports per la seva banda més aconsellats durant la gestació, són:

– Ioga.

– Pilates.

– Bicicleta (sense grans desnivells).

– Natació.

– Passejar.

La pràctica d’una activitat física (amb les precaucions anteriorment citades) aporta moltíssims beneficis durant l’embaràs, ja que:

– Millora la capacitat pulmonar.

– Reforça els músculs del sòl pelvià.

– Redueix l’estrès.

– Ajuda a agafar el son.

– Millora el dolor lumbar.

– Millora la circulació.

-, etc.

Sempre de totes maneres abans de fer qualsevol esport, seria molt recomanable consultar-ho amb el ginecòleg, perquè ell depenent de cada cas, serà qui millor ens aconselli sobre l’exercici a fer i les possibles contradiccions, per a evitar qualsevol risc per al bebè.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This