Conservar la llet materna

EVA REMOLINA / AMIC, 5/6/2022

Com sabem, la llet materna és l’aliment més complet que podem donar al nostre bebè. Desgraciadament, sovint la tornada a la feina no facilita la lactància, per la qual cosa conservar la llet és sens dubte la millor manera d’assegurar-nos que el bebè estigui ben alimentat fins i tot durant la nostra absència.

Per a conservar la llet de la millor manera possible, cal seguir unes pautes que van des de la simple extracció fins al moment de les preses.

– Extracció de la llet: És important fer-ho de manera adequada. Per a això, és crucial abans de començar, rentar-se bé les mans, i si pot ser, també prendre una dutxa.

– Neteja dels envasos: Essencial és, també, assegurar-nos que tant els recipients que farem servir (biberons, bosses de refrigeració o pots), així com el tirallet, estiguin ben nets i secs. Per a rentar-los podem fer-ho tant en el rentavaixella, en un bullidor especial o a mà, però sempre tenint en compte que de fer-ho manualment, haurem de deixar que s’assequin “a l’aire”.

– Conservació: Un cop extreta la llet, tenim dues opcions. Podrem ficar-la en envasos en el frigorífic (sempre que la llet vagi a consumir-se en el mateix dia o en els immediatament posteriors, ja que en cas contrari podria espatllar-se) o bé, congelar-la. S’empri un mètode o un altre, assegura’t que l’espai on anirà situada la llet està destinat només a això, a fi d’evitar barrejar-la amb altres aliments.

Si optem per congelar la llet, en cap cas guardarem la llet per més de 5 o 6 mesos.

Si, en canvi, la volem conservar en el frigorífic, cal tenir en compte les següents temperatures:

– Si la zona de la nevera, es troba entre 0° i 4 °C, la llet podria conservar-se durant 3 o 4 dies.

– Si la zona de la nevera, està a 15 °c o més, la llet no durarà més de 8 h, per la qual cosa, passat aquest temps, serà millor desfer-se d’ella.

– Descongelació: Quan vulguem consumir la llet, per a descongelar-la, mai farem ús del microones. Els passos aconsellables serien: 1) Passar-la del congelador al frigorífic, i que passi a la nevera almenys 12 hores, i 2), Deixar-la a temperatura ambient unes 2 hores abans de consumir-la.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This