Camping Gavina Village, la sostenibilitat com a horitzó cap al turisme verd

Segons l’últim informe publicat per booking.com, el 71% dels turistes a nivell mundial desitgen viatjar de manera cada vegada més responsable i, per tant, sostenible. Per això, els allotjaments “verds” cada vegada guanyen més pes al mercat turístic. L’estudi, realitzat a més de 30.000 persones confirma que les recents notícies sobre el canvi climàtic han jugat un paper rellevant en com planifiquem les nostres vacances i on.

El Camping Gavina Village es troba en un entorn natural i protegit, essent privilegiat de poder gaudir diàriament de les dunes que es creen de forma espontània al seu voltant i d’una fauna i vegetació autòctona que creix sense impediments.

És per això, que el Camping Gavina Village, que aquest any celebra el seu 50è aniversari, va més enllà de promoure el turisme sostenible i la protecció del medi natural del seu entorn. A propòsit, ha implantat un sistema de gestió ambiental amb l’objectiu de reduir al màxim la petjada ecològica de la seva activitat econòmica a la platja de Creixell, declarada com Espai d’Interès Natural a Catalunya.

Al càmping reben més de 18 mil turistes a l’any i és considerat un lloc de referència per a molts turistes de turisme sostenible. Aquest fet implica un compromís ferm de millora contínua tan en el servei als seus clients com de respecte al seu ‘entorn.

Situats a un espai d’interès natural

El Camping Gavina Village està situat a l’Espai declarat d’Interès Natural de la Platja de Torredembarra i Creixell. Al llarg de la platja que uneix Creixell amb Torredembarra s’estén un Espai Natural Protegit format per dunes naturals i petits aiguamolls, en els quals és freqüent veure ocells migradors.

Conscients de la importància de l’entorn treballen per protegir el seu entorn natural més proper, perquè per a ells, és prioritari conservar els recursos naturals, paisatgístics i tenir cura de la biodiversitat que els envolta.

El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i marenys sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana.

El Càmping Gavina vol que els seus clients puguin gaudir d’un ambient tranquil i relaxat, i que els més petits puguin moure’s en un entorn segur i divertit.

Resulta doncs, una para obligatòria per passar un dies a la Costa Daurada i gaudir de les vistes i entorn d’aquest allotjament sostenible.

Estada “Verda”

Les estances “verdes” són una de les tendències més rellevant segons l’informe que publica booking.com. De fet, els turistes busquen activament les mesures de sostenibilitat que adopten als allotjaments abans de reservar. Aquestes són algunes de les que es posen en marxa al càmping:

  • Valoren els productes locals i de proximitat. El restaurant es proveeix de peix, fruita, verdura o el pa, amb comerços de la localitat de Creixell.
  • Han implementat un sistema i pla d’estalvi tant d’aigua com d’electricitat, apostant per l’energia renovable que s’instal·larà en el decurs dels anys vinents, lluminàries solars, dosificadors d’aigua i d’altres mitjans que ens permeten el control del consum de l’energia.
  • Utilitzen un sistema de compostatge per a tots els residus orgànics.
  • Col·laboren amb l’Associació Aurora per fomentar la conservació de l’Espai Natural Protegit de la Platja de Torredembarra i Creixell.. L’entitat també du a terme una jornades formativa per als treballadors, i activitats d’educació ambiental i de descoberta de l’entorn per als usuaris del càmping durant els mesos d’estiu.

Activitats d’educació mediambiental al càmping

Els càmpings són espais de convivència entre persones de diferents cultures, que permet gaudir de les vacances en ple contacte amb la natura i l’aire lliure. És per això, que al Càmping Gavina Village aposten per col·laborar amb entitats que promouen la protecció i la conservació del medi natural i organitzen setmanalment una activitat d’educació ambiental.

Es tracta d’un taller d’animació per als clients del càmping que permet apropar les famílies al seu entorn natural i la seva biodiversitat. Es fan visites als espais naturals que tenen al seu entorn, per identificar no tan sols les plantes autòctones, sinó també les aus de pas que fan la seva parada als aiguamolls.  Aquest es preveu afegir una nova activitat a aquest programa relacionat amb els nius de tortugues que es poden trobar a la platja.

Camping Gavina, reconegut de qualitat ambiental

Al Camping Gavina Village coneixedor de la responsabilitat d’estar en un enclavament protegit natural disposen del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, corresponent a la categoria de càmpings, atorgat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya al 2019, i està en tràmits d’obtenir el segell de qualitat mediambiental ISO 14001.

Aquests distintius reconeixen que els serveis oferts pel càmping compleixen els requisits de qualitat, i les instal·lacions s’adeqüen en el marc del màxim respecte per la natura.

Segons Eduard Casajuana, gerent del càmping “És un projecte que s’alimenta del seu entorn, de la natura i del clima del Creixell. És un allotjament turístic enfocat al turisme sostenible, des d’on es pot contemplar la màgia i bellesa de les dunes de la Platja del Creixell”.

Així doncs podem dir, els càmpings són espais de convivència entre persones de diferents cultures, que permet gaudir de les vacances en ple contacte amb la natura i l’aire lliure, i que cada vegada més, desperten l’interès dels turistes i situen els càmpings com a referents en turisme sostenible i verd.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This