Les processons de Setmana Santa

EVA REMOLINA / AMIC – 10/4/2022

Les processons són un dels actes més esperats i multitudinaris de la Setmana Santa. Aquestes processons consisteixen en desfilades de fidels i natzarens juntament amb imatges de sants, Verges i Cristos. El seu origen se situa en el teatre religiós que es realitzava en l’edat mitjana en pòrtics i esglésies i que es basava en escenes de la passió de Crist en la seva majoria.

A poc a poc i amb el transcurs dels anys es van anar substituint als actors per imatges de fusta amb roba. El naixement de les confraries en el s. XV juntament amb l’inici de les desfilades en el s. XVI, van impulsar l’inici de les processons que coneixem en l’actualitat i que van aconseguir la seva culminació en el s. XVII.

En el segle XVIII, es van prohibir els confrares que es flagel·laven durant la processó i en el s. XIX, ja es van introduir les bandes de música que acompanyaven les processons i les quals també es mantenen avui dia.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This