Com mantenir i cuidar la gespa artificial adequadament

EVA REMOLINA / AMIC – 26/3/2022

L’avantatge principal de la gespa artificial sobre la natural és que no requereix un manteniment constant, però sí que cal aplicar unes certes cures perquè es vegi com el primer dia i pugui mantenir-se en perfectes condicions durant més temps.

Les Cures bàsiques que haurem de tenir en compte són:

1. Raspallar. La seva funció és la d’aixecar la fibra de la gespa per a mantenir-la alçada. Aquesta tasca s’aconsella fer amb un raspall especial per tal d’arrossegar els sediments i les fulles que hagin pogut quedar enganxats. També podrem utilitzar l’aspiradora, però sempre a baixa potència, sobretot en el cas de gespes que continguin sorra de sílice i de manera que no es danyi el substrat artificial.

2. Mullar. Amb l’ajuda d’una mànega, procedirem a mullar tota la superfície, per a treure la pols o els insectes.Ç

3. Eliminar taques. Si la nostra gespa té taques, siguin de vi, cafè, greix o oli…, podem netejar-les amb sabó neutre i aigua.

4. Desinfectar. En el cas de tenir mascotes que puguin orinar o bé nens petits que es puguin passar molt de temps estirats al terra, és aconsellable a més fer una desinfecció periòdicament amb algun higienitzador o un germicida innocu.

5. Renovar la sorra de sílice cada dos o tres anys.

També podem de manera opcional, utilitzar algun higienitzador amb olor de gespa recent tallada, per a gaudir encara més d’aquests espais.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This