Redescobreix el teu cicle menstrual i aprèn a treure partit de les seves fases

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 26/2/2022

Quan pensem en el nostre cicle menstrual acostumem a reduir-lo als seus aspectes més bàsics i negatius: els dies de sagnat, la falta d’energia, els canvis d’humor, etc. Per això, l’única cosa que volem és que passi aviat, mes rere mes. Almenys, així ho he estat vivint jo durant molts anys. No obstant això, fa alguns mesos vaig descobrir els llibres de l’autora Miranda Gray, i m’han ajudat a veure què existeix una altra manera de relacionar-nos amb la nostra menstruació. Això és possible si prenem consciència de la nostra naturalesa cíclica i entenem les seves fases per a poder-les usar a favor nostre.

En els seus llibres Lluna Vermella i Les 4 fases de la Lluna Vermella, l’autora Miranda Gray explica com en cada fase del cicle menstrual (*) es potencien unes habilitats determinades que, utilitzades de manera conscient, ens ajuden a aconseguir els nostres propòsits amb major facilitat. D’aquesta manera, cada fase ens aporta una cosa positiva. I no només positiva, sinó també necessària, per a poder aprofitar al màxim tot el nostre potencial, cicle rere cicle.

Menstruació / Fase Reflexiva

El cicle comença amb el primer dia de sagnat, quan l’úter es desprèn del seu antic revestiment. Aquesta primera fase acostuma a durar entre 5-7 dies. Tenim menor resistència física i capacitat de concentració, així com una major necessitat de descansar. Per això, és el moment òptim per a exigir-nos menys i acaronar-nos més; per a descansar i gaudir de moments per a nosaltres. La falta d’energia ens porta a prioritzar i descobrir quins quefers del dia a dia podem esborrar per sempre.

Beauty consell: en aquesta fase tenim més capacitat de relaxació, per això, aprofita per a preparar-te un bany amb espelmes o demanar un massatge. A més, els baixos nivells d’estrògens poden fer que la teva pell estigui més seca i sensible. Regala-li un tractament hidratant que li retorni la seva lluminositat i flexibilitat.

Preovulació / Fase Dinàmica

Es produeix entre els dies 7-13 del cicle, aproximadament, quan un òvul es desenvolupa en els ovaris, el revestiment uterí s’eixampla i els nivells hormonals pugen. En aquesta fase recuperem la nostra energia física i claredat mental. A més, sentim un fort impuls de prendre decisions i posar-nos en acció. Tenim la capacitat de veure totes les oportunitats que hi ha al nostre al voltant i confiar en nosaltres mateixes. Has de ser molt conscient de tot el que vals i que aquesta sensació t’acompanyi la resta del cicle.

 

Beauty consell: utilitza la poderosa energia d’aquesta fase per a introduir canvis en la teva vida, com pot ser començar a menjar millor o fer més exercici. També és un moment excel·lent per a la planificació. Així que, si tens un esdeveniment a la vista, anota en la teva agenda tots els passos a seguir per a arribar radiant a la cita.

Ovulació / Fase Expressiva

En aquesta fase, que dura entre els dies 14-20 aproximadament, un òvul madura i és alliberat, llest per a ser fertilitzat. Precisament per això, i com la naturalesa és sàvia, en aquesta etapa ens obrim a l’entorn i augmenten les nostres ganes i habilitats per a relacionar-nos amb els altres. Ens sentim més alegres, tranquil·les, segures i satisfetes amb el que tenim. Ens relacionem amb els altres d’una forma més empàtica i sincera, i, també, som més capaces d’escoltar les seves opinions sense sentir-nos jutjades.

Beauty consell: amb les hormones en els seus nivells més elevats, no només et sentiràs millor, sinó que et veuràs estupenda, amb una pell renovada i resplendent. És un bon moment per a realitzar-te exfoliacions o tractaments estètics, ja que la pell es regenera amb més facilitat. També és la fase ideal per a deixar-te assessorar i apostar per un canvi de look.

Premenstruació / Fase Creativa

Els últims dies del cicle, el cos es va preparant per a eliminar l’òvul que no ha estat fecundat i el revestiment de l’úter amb la següent regla. Torna a reduir-se l’energia, però augmenta la intuïció i la capacitat creativa. Així que aprofita per tenir una llibreta a mà, i no deixar escapar les grans idees. Podem experimentar emocions intenses i gran sensibilitat, així com major intolerància al que no ens agrada.

Beauty consell: és probable que en aquesta fase sentis l’impuls de prendre decisions dràstiques. No ho facis, millor espera a la fase dinàmica per a veure si continues pensant de la mateixa manera. I això val, tant si parlem de tallar una relació, com de fer-te un canvi radical al cabell. Pots utilitzar les teves ganes de “fer neteja” per a desfer-te de tots els productes de bellesa que ja han caducat o no utilitzes, i així fer lloc per a noves adquisicions.

En aquesta fase, la teva pell també exigeix més cures, ja que tendeix a tornar-se grassa i pot arribar a produir brots d’acne. També hi ha una major retenció de líquids, alguna cosa que pot notar-se en bosses i ulleres, així com en una major pesadesa a les cames i al ventre. Res que no pugui arreglar-se amb una neteja adequada de la pell, productes oil-free i tractaments d’efecte drenant.

(*) Nota: l’autora fa servir el cicle de 28 dies com a mesura estàndard, però la seva proposta de quatre fases pot aplicar-se independentment de la regularitat i la durada del cicle, i de si aquest és natural o no. Fins i tot, pot emprar-se en la menopausa.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This