NUTRICIÓ I SALUT l El mes de les dietes

PAULA SOUSA – Dietista-nutricionista

“Aquest mes de gener començo dieta”. Aquest sol ser el propòsit de molta gent. Pot ser que de veritat es comenci una dieta, però poques vegades s’aconsegueix l’objectiu final. I per què passa això?

Això passa perquè se simplifica massa el motiu que ha fet que es pugi de pes (menjar massa) i el mètode necessari per aprimar-se (no menjar) i resulta en una dieta monòtona, massa estricta i desequilibrada que, a més de no funcionar a llarg termini, provoca l’abandonament i la tornada a l’antiga rutina alimentaria.

Què s’hauria de fer llavors? En cas de voler aprofitar la motivació del principi de l’any per a aprimar-se, s’ha de començar per analitzar què és que pots estar fent malament i què estàs disposat a canviar. Moltes vegades el problema no està en menjar massa, sinó en mals hàbits com picar entre hores, abusar d’aliments malsans i el sedentarisme.

Una vegada fet una autoanàlisi, es podrà començar a fer canvis en la teva rutina alimentària per a fer-la més saludable i amb això aconseguir l’objectiu d’aprimar-te i guanyar salut.

Aprofitem l’època de l’any per a canviar hàbits i ser la nostra millor versió aquest 2022. Feliç 2022 a Tots!

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This