Evitar la caiguda del cabell

EVA REMOLINA / AMIC – 1/1/2022

A diari veiem com el nostre cabell va caient (de mitjana entre cinquanta i cent pèls) a més de sentir com se’n va afeblint a mesura que van passant els anys. L’estrès, l’alimentació, la menopausa o l’embaràs són algunes de les causes que poden propiciar aquesta caiguda més notòria i que el cabell vagi perdent força i lluentor.

Afortunadament, existeixen solucions per a gairebé tots els problemes que intervenen en la caiguda del cabell (excepte l’alopècia masculina per causa genètica i de pas del temps). Entre els remeis i les rutines que hem de seguir per a evitar en gran part aquesta caiguda estan:

– Utilitzar un xampú i un condicionador que ens doni volum, i que continguin nutrients en la seva composició.

– Donar-se un massatge en el cuir cabellut cada vegada que ens rentem els cabells. Això farà que .flueixi més el flux sanguini i estimulem el creixement.

– Seguir una dieta saludable.

– No abusar d’assecadors ni planxes. Sempre que puguem evitar-ho, ho farem i deixarem assecar a l’aire.

– A l’estiu, aplicar-se protectors capil·lars per a evitar l’excés de sol així com el clor de les piscines.

– Desembolicar el cabell en sec abans de rentar-lo. Encara que és una pràctica que fem amb el cabell mullat, podem trencar-lo més fàcilment.

– No excedir-nos amb els tints, les decoloracions i les permanents i alternar períodes d’aquests tractaments amb uns altres en els quals deixem el cabell natural.

– Anar al metge si la caiguda és excessiva perquè descarti alguna manca en el nostre organisme, i si és així, que pugui administrar-nos algun suplement vitamínic.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This