Aquest Nadal, regala català!

CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA / AMIC – 11/12/2021

A les portes de les festes nadalenques, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) estrena el web de Nadal amb els serveis i recursos que posa a disposició de la ciutadania per impulsar l’ús social del català, especialment vinculat als costums i tradicions d’aquestes dates.

Sota l’eslògan “Aquest Nadal, regala català!”, en el web destaca el catàleg de jocs del programa “I tu, jugues en català?”, amb més de 1.100 propostes classificades per edat, tipologia de joc, temàtica i fabricant. Les persones interessades en algun dels productes del catàleg també poden saber en quins establiments comercials adherits al programa els poden localitzar.

“I tu, jugues en català?” compta amb 23 empreses col·laboradores, compromeses amb la necessitat de potenciar el català en els seus productes, i unes 435 botigues que disposen de jocs en català. El catàleg es complementa amb la tradicional carta als Reis d’Orient del CPNL, que es pot descarregar des del web.

En l’apartat musical, la proposta és una selecció de nadales en català a través de la llista del compte del CPNL a Spotify. Un compte que també inclou la llista “Ballem, ballem, que l’any s’acaba!” de música de festa, especialment pensada per celebrar la nit de Cap d’Any. A més, al web poden trobar-se altres opcions per a l’oci, com la cartellera de cinema en català, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística, o l’agenda d’activitats dels centres de normalització lingüística per promoure el català en tot el territori.

El web de Nadal convida a regalar cursos de català i a descobrir l’experiència del Voluntariat per la llengua (VxL). Pel que fa als cursos de català, fins al 10 de desembre es pot acreditar el nivell com a pas previ a la formalització de la inscripció als cursos, del 16 al 21 de desembre, a través de la plataforma d’inscripció i tràmits. Els interessats en el VxL, poden informar-se’n al portal de VxL, on trobaran la manera de participar com a aprenents o com a voluntaris.

Finalment, el CPNL ofereix a les empreses i als comerços que ho necessitin el Servei d’Assessorament Lingüístic per garantir que totes les seves comunicacions nadalenques, internes i externes, tinguin la màxima qualitat lingüística en català.

En conjunt, els serveis que ofereix el CPNL a través d’aquest web faciliten l’ús de la llengua en tots els àmbits i són una bona eina per garantir la presència del català en les accions quotidianes d’aquestes festes.

Foto: Web “Aquest Nadal, Regala Català” del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). / CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA (CPNL)

Hemeroteca

Tweets recents

Share This