Somnis lúcids

EVA REMOLINA / AMIC – 20/11/2021

Els somnis lúcids, són aquells somnis on la persona que dorm és conscient en tot moment que està somiant, per la qual cosa pot controlar el desenvolupament del mateix i elaborar la seva final. Aquest tipus de somnis, solen donar-se de manera inconscient, però també és possible provocar-los, això sí, després de practicar-lo molt, encara que resulta complex i no tothom pot acabar encaminant els seus somnis.

El somni lúcid va ser descrit ja en l’antiguitat per personatges com Homer, qui va crear personatges que eren conscients que estaven somiant. És per tant una pràctica molt antiga i utilitzada en moltes cultures com la del Taoisme o el Budisme Tibetà entre d’altres.La majoria d’aquests somnis es donen en la fase REM, i segons els estudis de l’Institut Central de Salut Mental de Monnheim (Alemanya) la majoria de persones l’han experimentat almenys una vegada en la vida, gairebé sempre quan som nens.

Segons els experts, controlar el somni pot ser molt útil per a acabar amb malsons recurrents i també per a treballar la creativitat.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This