Què fer per a no haver de planxar la roba

EVA REMOLINA / AMIC – 6/11/2021

Planxar la roba és una de les tasques més pesades de la llar, i així ho manifesten 4 de cada 10 persones, però a més, la pujada constant del cost de l’electricitat, fan que aquesta tasca a més resulti costosa. És per això, que en aquest article us expliquem hàbits que podem seguir per a evitar en la mesura que sigui possible el planxat, o almenys que et resulti una tasca més senzilla i ràpida.

1.En el moment de comprar la roba, decanta’t per teixits que continguin un alt percentatge de fibra sintètica, com és el cas de la lycra o el polièster. La seda també és un altre teixit que no s’arruga amb tanta facilitat. Les més problemàtiques sens dubte són les de cotó (sempre que no siguin 100% naturals) o els llins.

2.No omplis la rentadora de gom a gom, doncs com més gran sigui la càrrega, més arrugada sortira la roba al disposar de poc espai. L’aconsellable és deixar lliure aproximadament un 20% de la seva capacitat.

3.Utilitza les Wood Dryer Balls (o boles de llana). Aquest producte t’ajudarà a obtenir una roba una mica menys arrugada.

4.Tria un programa de rentada de baixes revolucions o un especial per a planxat (en alguns models ja existeixen). Com més centrifugat, més s’arruga la roba. El mateix ocorre amb l’assecadora. A major calor, més arrugues.

5.Una vegada finalitzada la rentadora, treu la roba i esten-la el més aviat possible.

6.Abans d’estendre, sacseja bé la roba perquè s’eixugui tan estirada com sigui possible.

7.Fes servir pinces de plàstic en comptes de les de fusta, ja que deixen menys marques en els teixits.

8.Si tens disponibilitat i espai, penja els jerseis, les camises i les samarretes directament en penjadors mentre es vagin eixugant.

9.Fes servir suavitzant, puix ajuda a estirar la roba.

10.Quan recullis la roba de l’estenedor, estén-la sobre una superfície plana i doblega-la adequadament.

11.No saturis l’armari de roba. Això també fa que la roba s’arrugui molt més.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This