A partir de l’11 de novembre ja es podran fer donacions on-line al Gran Recapte d’Aliments

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/11/2021

La 13a edició del Gran Recapte posa en marxa les donacions a través de la web granrecapteonline.com a partir de l’11 de novembre i es podran fer fins l’11 de desembre. Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, la recollida se celebrarà del 19 al 27 de novembre, tornarà a ser virtual i aquest any se suma la participació del petit comerç amb donacions mitjançant una App.

La campanya tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tant bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre).

La relaxació de les mesures anti COVID facilitarà la participació del voluntariat, que estarà present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. Es preveu que caldran unes 10.000 persones. El registre del voluntariat és molt senzill, es fa a través de la web www.granrecapte.com.

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova APP es pot digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s’adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.

Segons Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona “la incorporació del petit comerç era un tema pendent pel Gran Recapte i enguany hem trobat la fórmula, a través d’una APP àgil i senzilla de facilitar les donacions als establiments i crear xarxa amb les entitats socials del seu entorn. Una xarxa que ha estat cabdal durant la pandèmia, quan el teixit social i veïnal s’ha organitzat per a fer front a les necessitats que han sorgit. Aquesta nova acció reforça unes aliances prèviament establertes i les relaciona amb el comerç de proximitat.

L’emergència COVID social és persistent, s’ha incrementat el nombre de persones ateses pels Bancs dels Aliments en un 35%, en aquest context el Gran Recapte és imprescindible per a poder donar resposta a la demanda social d’aliments.  Els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts des de principis d’any 23.284.665 quilos a 267.000 persones de mitjana mensual.

Foto: Els voluntaris estaran als establiments el 19 i 20 de novembre. / BANC D’ALIMENTS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This