Com s’evitaran els accidents de trànsit?

TECNONEWS / AMIC – 31/10/2021

Hi ha estudis que ens indiquen que els accidents de trànsit tenen el seu origen en un error humana en un 90% de les ocasions aproximadament. Es preveu que el vehicle autònom serà clau per a l’augment de la seguretat i comoditat dels ocupants del vehicle.

Avui dia no existeix el vehicle completament autònom, però els fabricants estan contínuament innovant i dotant als vehicles de sistemes molt sofisticats, amb un nivell tecnològic molt avançat, amb la finalitat de reduir el nombre d’accidents de trànsit, ferits i víctimes.

Aquests sistemes es denominen ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) i són la base per a la conducció autònoma.

En el mòdul 5 del Màster ELTICA impartit per professionals del sector i que es pot trobar en el catàleg de la fundació UPC, s’expliquen els conceptes necessaris per a la implementació d’un cotxe autònom, partint dels ADAS, passant pels diferents nivells de conducció autònoma, les tecnologies necessàries per a implementar-los i explicant tots els seus blocs arquitectònics. A més, es tractaran les implicacions ètiques que s’amaguen darrere de l’ús de vehicles autònoms, factor clau i poc esmentat en general. D’altra banda, també es descriu el nou model de serveis de mobilitat que ja està en marxa en moltes ciutats i que és d’interès general. Finalment, destacar la importància de la Intel·ligència Artificial, on en el màster ELTICA es veurà quin rol jugarà en el cotxe Autònom del futur, cada vegada menys llunyà.

Una de les empreses capdavanteres en el desenvolupament de sistemes ADAS, és la companyia SEAT/CUPRA, que intervé principalment en el desenvolupament del mòdul de vehicle autònom del Màster ÉLTICA.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This