7 consells molt efectius per a reduir la caiguda del cabell

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 10/10(2021

Nouvinguda la tardor, la caiguda del cabell es converteix en una de les majors preocupacions per a la majoria de persones. Aquesta es produeix perquè el col·lagen de l’arrel, que en condicions normals hauria de ser flexible, es fa més dens i rígid, de manera que comprimeix els vasos sanguinis que nodreixen i estimulen l’arrel. Per aquest motiu el cabell és empès de manera prematura a l’exterior i reemplaçat per un altre en pitjors condicions. En conseqüència, t’oferim 7 consells per a reduir la caiguda del cabell.

Per a millorar la qualitat de l’arrel i arrelar perfectament el cabell, a vegades es fa necessari l’ús de productes cosmètics que aporten una sèrie de vitamines i substàncies que l’enriqueixin. També és beneficiós seguir alguns consells, com els que ens ofereix l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia per a prevenir la caiguda del cabell.

1. És aconsellable rentar-se els cabells amb freqüència, sempre segons les necessitats de les persones. El mite sobre que rentar-se els cabells cada dia afavoreix la caiguda del cabell és absolutament fals.

2. No s’ha d’utilitzar gel de dutxa per a rentar-se el cabell, la seva composició no és idònia per a això. El xampú ha de ser suau i adaptat a cada tipus de cabell.

3. L’assecament més beneficiós per al cabell és el natural. Primer convé fer un lleuger assecat amb una tovallola. Després, si s’utilitza l’assecador, sempre serà a baixa potència, sense localitzar-lo en el mateix punt i respectant una distància prudencial. Un assecador massa calent sobre un cabell molt mullat pot originar el denominat «cabell bombolla».

4. No són aconsellables els pentinats que suposen tensió en el cabell, perquè poden ocasionar una lenta, però constant caiguda del cabell (per exemple, cues molt tirants, o trenes fines dels pentinats «afro»).

5. Contràriament al que es pensa, tallar-se el cabell «al zero» no fa créixer més el cabell, encara que sí que convé sanejar-lo regularment per a mantenir el seu aspecte saludable.

6. El greix no fa caure el cabell, encara que totes dues circumstàncies acostumen a anar associades. En conseqüència, en el cas de l’alopècia, és necessari mantenir una higiene correcta.

7. Davant un cas de caiguda del cabell és necessari posar-se en mans del dermatòleg, que determinarà les seves causes i prescriurà el tractament adequat, sempre sobre la base de proves científiques.

Foto: INDOLA.

Share This