Peix blau, font d’Omega 3

EVA REMOLINA / AMIC – 3/10/2021

El peix blau està format per un grup de peixos que han de fer grans viatges, motiu que els obliga a acumular greix en els seus músculs. Aquest greix, que és present en almenys un 5% per cada 100 grams de pes, és el que proporciona tants beneficis per a la nostra salut i el que els dota d’aquesta coloració externa, que dona lloc al seu nom.

El peix blau posseeix un alt valor nutricional i és ric en àcids grassos Omega 3, però també:

– És font de vitamines A, D i B12.

– Conté molts minerals, entre els quals destaquen el ferro, el magnesi, el fòsfor i sobretot el Iode. De fet, posseeix 25 vegades més de iode que qualsevol altra proteïna de tipus animal.

– Té moltes proteïnes.

Alguns dels beneficis que ens proporciona aquest tipus de peix són:

– Augmenta la vasodilatació arterial

– Disminueix el risc de sofrir trombosi o ictus

– Disminueix també la pressió arterial

– Controlen els triglicèrids en sang

– Són especialment aconsellables per totes les persones que desitgen protegir el seu cor

Entre els peixos blaus més comuns es troben el salmó, la sardina, l’areng, l’anxova, el bonítol, el peix espasa, la tonyina, el verat, el besuc o el llobarro. D’entre ells, els dos últims són els que tenen una menor quantitat de greixos.

Per a portar una dieta equilibrada, l’ideal és consumir peix blau almenys dues vegades per setmana i combinar altres dos dies amb peix blanc. Malgrat ser tan beneficiós, és millor que ho evitin les persones que tenen alts els nivells d’àcid úric.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This