Pell atòpica: què és i com hem de cuidar-la? T’ho expliquem tot!

BELLEZAACTIVA.COM – AMIC – 18/9/2021

En la nostra rutina de cura corporal és molt important donar-li a la pell la hidratació i nutrició que necessita. Hem de dedicar-nos uns minuts de cura i carícies diàries. Però, les pells sensibles, com aquestes amb tendència atòpica, han de tenir en compte les cures específiques que han de donar-li a la seva pell.

D’altra banda, què és la pell atòpica, i quines cures hem de donar-li? Al post d’avui t’ho expliquem tot!

Què és?

La dermatitis atòpica és una condició crònica que afecta la pell d’una persona. Es caracteritza principalment per la sequedat de la pell. Això comporta descamació i irritació d’aquesta, la qual cosa pot comportar a picors i, en conseqüència, ferides en la pell.

Es tracta d’una afecció molt comuna en nens. No obstant això, també es veuen afectades persones adultes. Els símptomes més comuns són la sequedat de la pell, l’aparició de brots, que van i venen amb el temps. Amb la picor i coïssor, poden comportar lesions cutànies.

La pell atòpica es dona per una reacció, semblant a una al·lèrgia, que causa una inflamació prolongada. A més, la majoria de gent amb aquesta afectació acostumen a mancar-li certes proteïnes de la superfície de la pell, les quals són necessàries per a mantenir la funció de barrera de protecció.

Causes de la pell atòpica

Majoritàriament, la principal causa de la pell atòpica és la predisposició genètica. Però, hi ha certs factors ambientals, al·lèrgics i alimentaris que també desencadenen aquesta alteració. Pot anar en augment per la contaminació, la falta de somni i l’estrès.

Per aquest motiu, si tenim la pell seca, i predisposada a atòpica, és molt important cuidar-la i prevenir els brots i èczemes. Hi ha diversos estímuls que poden causar l’inici d’un brot, com pot ser l’ús de productes irritants en la pell sensible (detergents, sabons, perfums, condicionadors de roba, etc.).

També poden afectar factors naturals com la pols, el pol·len i els fongs. O hi ha aliments que són capaços de causar al·lèrgia en la pell, com la llet de vaca, els ous, la soia, el blat de moro, etc.

A més, hem de tenir en compte que la llana o certes teles sintètiques poden derivar a una dermatitis atòpica, igual que els factors ambientals com el fred, la sequedat o la humitat excessiva.

Així, a part de prevenir evitant productes que ens puguin irritar la pell, hem de substituir tot això que ens pugui danyar per productes que la nostra pell accepti. En aquest cas, els preferits seran tots aquells minimalistes, que netegin sense arrossegar excessivament els lípids de la pell.

Foto: ISTOCK.COM

 

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This