L’Hospital de Santa Tecla celebra 850 anys i ho fa al costat de la Festa Major de Tarragona

REDACCIÓ – Tarragona, 8/9/2021

L’any 2021 és un any molt especial per a l’Hospital de Santa Tecla, que commemora 850 anys de servei ininterromput al territori, i també per a Tarragona, que celebra el 700è aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat. En el marc de les Festes de Santa Tecla 2021, aquest mes de setembre el centre assistencial tarragoní ha organitzat tot un seguit d’actes per celebrar la festa major de Tarragona i el seu vincle històric amb la societat tarragonina.

Doble passi del concert solidari ‘AMPARITO ROCK’

En col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona i la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), la Xarxa de Santa Tecla organitza dos concerts ‘AMPARITO ROCK’ en suport a la Fundació La Muntanyeta i la Fundació Estela, ambdues adherides a la Xarxa de Santa Tecla. Es tracta d’un espectacle ple de llum i de l’energia del rock simfònic que repassarà els millors èxits del rock català i internacional de la mà de la Banda Unió Musical i el grup Zapping Trio.

Beatles, Cold Play, Els Pets, Guns’N’Roses… tots s’aplegaran al Camp de Mart en dues sessions previstes per als dies 17 i 18 de setembre a les 21.30 hores. Les entrades per al concert del dia 18 es van exhaurir el mateix dia de la seva posada a la venda. Per aquest motiu s’ha programat un segon passi el divendres 17 de setembre.

L’aforament és limitat i la venda d’entrades es fa a entrades.tarragona.cat amb un preu unitari de 6 euros. Durant els concerts es podran fer donatius a la Fundació Estela per a la Discapacitat i la Fundació la Muntanyeta.

Visites guiades a la història de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

Els dies 15 i 16 de setembre, a les 18 hores i dins del programa de la festa major, la Xarxa Santa Tecla i Argos Tarragona organitzen dues visites guiades per a grups reduïts per conèixer millor la història de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i com era la sanitat i l’atenció a les persones en l’edat mitjana. La visita s’inicia davant de l’antic hospital de Santa Tecla al segle XII, al carrer de les Coques, en commemoració dels 850 anys de la primera referència històrica del centre assistencial. La visita finalitzarà a l’actual hospital de la Rambla Vella, a la part de l’edifici original del 1558. Reserves: reservas@argostarragona.com. Preu unitari 5 euros.

Domàs de la Festa Major

Per segon any consecutiu, els usuaris i les usuàries de la Fundació Estela per a la Discapacitat, adherida a la Xarxa de Santa Tecla, han editat el domàs oficial de la Festa Major de Tarragona. Els beneficis de la seva venda es destinaran a activitats complementàries educatives i de lleure per a tots els nois i nois de la Fundació Estela. Els punts de venda són: Mercats de Tarragona (fins al 10 de setembre), El Corte Inglés, El Lloro de la Negrita (carrer Governador González, 35), Botiga de Salut (plaça Verdaguer, 2) i a l’estand de les Festes, al Teatre Tarragona, a partir de l’11 de setembre. Com a novetat, també es pot adquirir online a l’APP Som Comerç Tarragona.. El preu unitari és de 13€.

Enllumenat festiu a la façana de l’Hospital

Del 15 al 24 de setembre, cada nit la façana de l’Hospital de Santa Tecla, a la Rambla Vella, s’il·luminarà amb els colors representatius de les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona. Es tracta d’una mostra de suport al teixit social de la capital tarragonina i, en concret, al món casteller que, igual que el conjunt de la societat, ha vist molt afectada la seva activitat per la pandèmia de la covid-19 i que des de la Xarxa esperem puguin iniciar la seva activitat ben aviat.

Foto: A dalt, el domàs editat per la Fundació Estela per a la Discapacitat i, a baix, l’Hospital de Santa Tela il·luminat. / XARXA SANTA TECLA

 

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This