Decàleg per a aparcar amb èxit aquest estiu

TECNONEWS/AMIC – 14/8/2021

El cotxe és el mitjà de transport preferit pel 72% dels espanyols, segons reflecteix una enquesta de Sixt. De fet, la DGT preveu que es produeixin 43,3 milions de desplaçaments en les carreteres espanyoles només el mes de juliol. Després d’un dur any de pandèmia, el desig i les ganes de viatjar s’han incrementat, per la qual cosa es vaticina que aquestes previsions puguin veure’s superades amb escreix.

Aquest gran flux de vehicles pot provocar retencions i dificultats per a aparcar en algunes zones, especialment les costaneres i els centres d’algunes ciutats. No obstant això, l’app d’aparcament Easypark ofereix algunes recomanacions per a alleujar aquests possibles contratemps i ajudar els conductors a treure el major partit de les seves vacances.

Planificació: decidir amb antelació les platges o ciutats que es volen visitar ajuda a definir la millor ruta a seguir, d’aquesta manera es pot seleccionar la zona més accessible i amb majors probabilitats d’aconseguir aparcament.

Localitzar els pàrquings: tenir una visió clara dels aparcaments públics i privats que existeixen en la zona ajuda a no perdre el temps dins del vehicle si els estacionaments en la via pública estan molt saturats.

Confiar en la tecnologia: i en aplicacions com EasyPark, que ajuda els conductors a trobar places d’aparcament lliures i a pagar l’estacionament. Així poden dedicar-se al realment important: gaudir al màxim del seu temps lliure.

Aparcaments dissuasius: poden ser una bona opció, ja que sovint es troben a uns 10 minuts dels centres històrics o, en el cas de les platges, compten amb servei de llançadores que connecten els pàrquings amb les zones de costa.

Compte amb el sol: és recomanable buscar aparcaments coberts o situats en zona d’ombra per a protegir el vehicle i així evitar possibles fallades mecàniques produïdes per la calor.

Posada a punt: molt relacionat amb el punt anterior, realitzar una revisió del vehicle abans de sortir de casa ajuda a prevenir contratemps durant les vacances.

Per a no posar-li-ho fàcil: comprovar que no hi ha cap objecte de valor abans de sortir del vehicle, ni a la vista, ni dins del maleter.

A l’estranger: els que triïn passar les seves vacances fora d’Espanya podran pagar el seu aparcament còmodament i en el seu propi idioma gràcies a l’app EasyPark, present en més de 2.200 ciutats d’Europa.

Alertes COVID: amb una taxa d’incidència en auge i canvis constants de les mesures de prevenció, és molt necessari informar-se de les restriccions per COVID-19 vigents en el lloc de destinació.

I, sobretot, relaxar-se al volant. Els trajectes formen part de les mateixes vacances, així que la millor recomanació és que aprofitem aquests moments per a gaudir, sigui planejant els llocs que visitarem o el quiosquet on menjarem.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This