Nomad Festival Xperience torna a Riudecols del 7 al 22 d’agost

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 6/7/2021

Nomad Festival Xperience torna a l’Avellana-Mas d’en Cabré, a Riudecols, per oferir la seva exitosa experiència d’oci i cultura a l’aire lliure. Després d’una primera edició l’estiu de 2019 que va aplegar un total de 20.000 persones, i passada la forçada absència per la pandèmia l’estiu de 2020, l’esdeveniment arriba de nou a les comarques tarragonines amb forces renovades i amb la voluntat d’oferir durant 16 dies un espai enmig de la natura on els espectadors puguin oblidar la rutina, retrobar-se amb la música en directe i rodejar-se d’un entorn màgic per gaudir de la cultura. S’ha presentat aquest dimarts, 6 de juliol, al Restaurant Els Fogons del Drac de la Riera de Gaià.

Nomad Festival Xperience va néixer el 2019 com una transformació i aposta de futur de l’esdeveniment itinerant Nomad Festival, amb sis anys d’experiència a diferents poblacions de Catalunya. La filosofia Nomad ofereix una fusió de música en viu, gastronomia, animació familiar i Market de marques independents, tot sempre en espais a l’aire lliure, i apostant també per valors de sostenibilitat, proximitat i originalitat. En aquest retorn després d’un any i mig molt dur pel món de la cultura, Nomad Festival Xperience vol oferir una experiència onírica i de reconnexió amb els sentits i la natura, molt en línia també amb la filosofia de l’espai de l’Avellana a Riudecols, perquè els seus espectadors puguin també recarregar energies.

Tot això sense descuidar en cap cas la programació cultural. Nomad Festival Xperience, que obrirà cada dia de 18 a 02 hores,  inclourà dos concerts a l’aire lliure cada dia, així com un espectacle familiar diari, dos espectacles d’animació itinerants i una zona de jocs oberta tots els dies per als més petits. Els espectadors també gaudiran del 7 al 22 d’agost a l’Avellana d’una selecció de dotze foodtrucks a més d’altres espais gastronòmics i un Market ampliat amb presència de 25 marques independents. L’entrada general per a un dia tindrà un preu de 6 euros per adults i 5 euros per a infants a partir de 3 anys i donarà accés il·limitat a totes les activitats.

Una experiència adaptada i cent per cent segura

El soci fundador i CEO de Nomad Festival, Daniel Vicente, destaca com recuperar aquest esdeveniment a l’Avellana suposa per a l’equip “tornar a la vida, tornar a regalar moments de felicitat a les persones”. Després de dotze cites anul·lades per culpa de la pandèmia, Nomad Festival tot just ha pogut reprendre l’activitat aquest estiu amb esdeveniments a Rubí i Malgrat de Mar celebrats aquestes darreres setmanes, amb una acollida molt positiva. Vicente ha destacat avui en roda de premsa que la previsió és poder arribar als “50.000 espectadors” al Nomad Festival Xperience tenint en compte que s’han ampliat el nombre de dies. “Tot just acabem de reprendre la Ruta Nomad i estem notant moltes ganes, venim de batre el rècord històric d’afluència a un dels nostres festivals a Malgrat de Mar el passat cap de setmana”, ha destacat.

A l’hora de repetir experiència a l’Avellana, s’ha apostat en aquest cas per utilitzar els 40.000 m2 disponibles a la finca. D’aquesta forma, es vol oferir un ambient segur i sense aglomeracions on sigui possible complir les normes de seguretat sanitària de forma tranquil·la, però també una gran varietat d’espais per a propostes culturals. El director artístic de Nomad Festival, David Nicolás, ha destacat aquest matí també que l’esdeveniment s’adaptarà “a la normativa que sigui vigent en el moment segons les autoritats sanitàries”. “Oferirem un festival segur on la gent se senti còmode i segura”, ha afegit Nicolás.

Nomad Festival Xperience restringirà cada dia el seu aforament a un màxim de 1.500 persones simultànies i hi haurà un equip de vigilants a tot el recinte que s’encarregarà de vetllar pel compliment de les mesures de seguretat que siguin vigents en cada moment. També hi haurà disponibles dispensadors de gel hidroalcohòlic i s’habilitaran totes les mesures per mantenir la distància de seguretat.

Retrobament amb els concerts i la música en viu

Els concerts seran un dels pilars del segon Nomad Festival Xperience , que vol ser tot un retrobament amb la música en directe en un escenari on la passió i la festa vagin de la mà d’una cultura segura. Cada dia, els espectadors podran gaudir de dos concerts: una actuació de tipus acústic a les 20 h que oferirà l’ambient relaxat d’una experiència de tardeo, i un concert de nit més festiu a les 23 h sota la icònica carpa de Circ del festival.

La programació musical inclou propostes per a tots els gustos, des d’espectacles de DJ com el  de Los 40 Principales o Jami Jamp, grups de pop rock com Mala Vida o Ruc’n Roll,  reggae, grups de versions o espectacles tribut a Abba o Fito Páez. Als concerts acústics, a més, es podrà gaudir d’estils com el reggae, la rumba, el folk o l’electrònica amb violí, entre moltes altres propostes sorprenents.

Tampoc faltarà a la cita una música ambient molt cuidada i que omplirà tots els espais de Nomad Festival Xperience, amb temes i estils pensats per adaptar-se a cada moment.

Encara més propostes de shopping

Després de l’experiència i feedback rebut del primer Nomad Festival Xperience, enguany s’ha volgut potenciar el Market, que inclourà un total de 25 marques independents escollides curosament per l’equip de Nomad, i privilegiant valors com l’slowfashion, la producció quilòmetre zero i la creativitat. Entre d’altres, es podran trobar productes de cosmètica natural, bijuteria, moda vegana, complements, productes de bany i roba i articles per a nadons. Les diferents marques es trobaran distribuïdes per tot l’espai de l’Avellana, per tal d’oferir una experiència de compra enmig de la natura encara més còmode per a tots els visitants.

Diversió per a tota la família

La filosofia Nomad dona un gran paper sempre a l’entreteniment de tota la família, motiu pel qual l’entrada a Nomad Festival Xperience donarà accés il·limitat a l’espai Petit Nomad, que enguany estarà dedicat a les andròmines del Burro dels Jocs, elaborats a partir de material reciclat i que sorprendran a grans i petits.  A més, cada dia es podrà gaudir d’un espectacle familiar a l’escenari del Circ (19.00 h), a més d’altres activitats com pintacares, la gimcana Nomad o els diversos espectacles itinerants que acompanyaran cada dia els visitants.

La decoració de tot el recinte, de fet, també s’ha fet pensant en cridar l’atenció a grans i petits, amb espais decorats a partir de materials reciclats o buscant contrastos amb la natura. Els visitants es trobaran amb llocs on podran crear música, deixar missatges motivadors i una gran varietat de propostes amb les quals es vol potenciar que visquin una tarda i nit màgica on puguin deixar enrere la rutina.

Una àmplia oferta gastronòmica

La gastronomia tornarà a ser una protagonista ineludible de l’esdeveniment, apostant pel menjar de carrer de diferents punts del món i sempre de primera qualitat. La selecció de dotze foodtrucks serà un dels punts estrella, amb propostes vingudes de la gastronomia mexicana, asiàtica, italiana o nord-americana que es distribuiran també per tot l’espai de l’Avellana.

A banda, se suma a l’oferta gastronòmica El Racó de l’Àvia, una terrassa privada on serà possible sopar sota les estrelles amb un servei de cuina. Els aficionats a l’enologia també trobaran el seu lloc a l’espai Vins i Gourmet, de gran èxit en la primera edició del 2019.

Venda d’entrades i ofertes

Les entrades per a Nomad Festival Xperience ja es troben a la venda des del passat 5 de juliol. Des de l’organització s’anima a aquells interessats a adquirir-les via aquest web  per tal d’evitar possibles cues i aglomeracions a l’entrada. A més, també s’ofereixen dos tipus d’abonaments per fer encara més accessible l’experiència: el Family & Friends per a grups de 4 o 6 persones i els abonaments especials per a 3 o 5 dies.

Amb l’objectiu de potenciar la sostenibilitat i millorar la gestió de l’espai d’aparcament a l’Avellana, enguany es donarà prioritat a l’aparcament més proper a l’esdeveniment a aquells cotxes que tinguin una ocupació de tres places com a mínim, mentre que s’habilitarà un segon aparcament a tres minuts de l’Avellana que comptarà amb un servei de llançadora fins a l’esdeveniment.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This