Consells per a viatjar amb la meva mascota

EVA REMOLINA / AMIC – 3/7/2021

El 42% de la població espanyola viu amb alguna mascota. Els animals formen part de la nostra família i com a membres actius d’ella, també es mereixen unes bones vacances. Afortunadament cada vegada són més els allotjaments que permeten anar amb els nostres amics, els anomenats Pet Friendly. Però una vegada seleccionat el lloc on pernoctarem, és important també tenir en compte el transport que utilitzarem per a desplaçar-nos. El més utilitzat sens dubte és l’automòbil, ja que aquest ens permet organitzar el viatge a la nostra manera, podent fer parades sempre que necessitem tant per a fer passejos com per a donar-los de menjar. A més, solen ja estar habituats al nostre cotxe, per la qual cosa no serà tan traumàtic per a ells. Però hi ha altres opcions com el tren o l’avió que exigeixen alguns requisits que hem de conèixer amb antelació a fi d’evitar-nos sorpreses.

 

A banda d’això, també serà important tenir en compte altres aspectes abans d’iniciar un viatge, per exemple:

– El transportin, ha de tenir la mida suficient perquè l’animal pugui donar-se la volta i estar còmode. Ha de comptar amb suficient ventilació i anar degudament subjecte en el vehicle. En cas d’haver de viatjar amb avió ens exigiran a més que estigui homologat i compleixi tots els requisits del IATA.

– S’ha d’evitar que viatgi acabat de menjar. Es recomana que hagin passat entre 2 i 3 hores de l’última ingesta per a evitar possibles vòmits i marejos. Si el viatge s’allargués en el temps, caldrà preveure almenys una parada (de ser possible) per a donar-li de menjar, sempre de manera lleugera.

– Proveir-se de l’aigua suficient per a tot el trajecte i mantenir-la fresca a l’estiu.

– Si viatgem amb cotxe i no volem ficar al gat o al gos en el transportin, habilitar una xarxa en el maleter.

 

Pel que fa a la maleta que haurem de preparar per a ells, no pot faltar:

– En el cas d’un gat, el seu calaix de sorra i una paleta.

– Abeurador i menjadora portàtil.

– Corretja de recanvi.

– Si l’animal és de petita grandària, portar-nos una bossa o una motxilla per a poder portar-ho en braços en visitar algun monument històric o museu.

– Una manta, o algun objecte que li sigui familiar, així com joguines per a tenir-ho entretingut.

– Documentació de l’animal que inclourà la cartilla de vacunació, així com el Passaport d’animals domèstics exigible a la UE des de 2004. És important també informar-se bé dels requisits del país de destí, perquè poden sol·licitar a més, algun altre tipus de certificats com els de desparasitacions o bé un document del veterinari donant fe de la bona salut de l’animal.

– Medicació, si la precisa.

– Informació dels veterinaris pròxims al nostre allotjament així com del servei d’urgències per si fos necessari.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This