Els beneficis psicològics de practicar esport

EVA REMOLINA / AMIC – 21/5/2021

Encara que la gran majoria de les persones practiquen esport per motius merament físics, com ara millorar la salut, aprimar-se, guanyar múscul o modelar el cos, els beneficis que aporta l’esport a la nostra ment superen amb escreix als purament estètics. Alguns d’ells són:
 Alenteix la deterioració cognitiva. L’Alzheimer és tan sols un exemple, ja que està demostrat científicament que practicar esport retarda els seus efectes.
– Augmenta l’esperança de vida.
– Redueix l’estrès. L’esport i l’exercici en general ajuda a desconnectar dels problemes quotidians.
 Combat l’insomni. En ajudar a alleujar l’estrès, això ens permet conciliar abans el somni.
– Millora l’estat d’ànim. Practicar esport allibera endorfines, unes substàncies químiques que produeixen eufòria i felicitat, per la qual cosa està especialment indicat en persones que sofreixen episodis de depressió i ansietat.
– Augmenta l’autoestima. Quan fa un temps que practiques esport, t’acabes veient millor físicament, per la qual cosa si ens veiem millor, augmenta la confiança també en un mateix.
– Serveix per a relacionar-se. Practicar qualsevol esport col·lectiu o assistir al gimnàs farà que coneguis a gent nova. A més, realitzar exercici en grup, facilita la motivació mútua.
– Millora la memòria i la concentració.
– Ajuda a controlar les addiccions com l’alcohol o el tabac.
– Combat el sedentarisme i ens fa afrontar el dia amb una major energia, a més d’evitar malalties com el colesterol o la diabetis, perquè mantenir una vida activa evita multitud de malalties.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This