Consells nutricionals de cara al bon temps

GEORGINA MUÑOZ

Ha arribat el bon temps, en teníem més ganes que mai, però que podem fer per mantenir uns bons hàbits nutricionals de cara a l’estiu, no guanyar pes i evitar sentir-nos inflats? Primer de tot, hem de tenir clar que la reina de la hidratació és l’aigua i ha de ser la nostra font principal d’ingesta de líquids. Si ens sembla avorrida o insípida, podem optar per infusions amb gel o aigua amb gel, llimona i algun fruit vermell. Aquesta combinació us sorprendrà.

El segon punt important és saber aprofitar els productes frescos que ens ofereix la temporada i que tenim al nostre abast fàcilment; ja han arribat les nespres, els albercocs, els cireres, els pèsols, i l’enciam i les bledes es troben al seu millor moment. Aquests vegetals són font de vitamines, minerals, fibra, antioxidants…

Un altre bon hàbit a incorporar a la nostra dieta és canviar els hidrats de carboni per la seva versió integral, consumir la pasta, l’arròs i el pa integrals ens ajuda a mantenir la sacietat durant més hores i també resulten beneficiosos per a la nostra flora intestinal.

Si així i tot acabem tenint ganes de picar entre hores, els fruits secs crus o torrats sense sal son una opció plena d’avantatges; són rics en fibra, proteïna, calci, greixos saludables i a més còmodes de transportar i consumir.

Un cop esmentats els hàbits a introduir a la dieta, quins hem de mirar d’erradicar?

Un bon canvi que hem de plantejar és evitar tenir processats poc saludables al rebost, tals com pastisseria industrial (les galetes també ho són!), patates fregides, fruits secs fregits i salats, begudes alcohòliques, refrescos, precuinats… Aquests productes estan carregats de sal, sucres afegits i greixos trans, per tant no ens aporten res de bo.

Finalment, amb l’arribada de la calor se’ns obre un altre front a vigilar, i són les TIA (toxiinfeccions alimentàries) com la salmonel·losi. Hem de cuinar molt bé les carns i conservar correctament tots els aliments, especialment aquells que portin ou cru (maionesa casolana, crema pastissera…) i no barrejar mai aliments cuits i crus a l’hora de conservar-los.

Seguint aquests senzills consells gaudirem de l’estiu i mantindrem la nostra salut i bons hàbits.

Foto: ISTOCK.COM

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This