Trucs per a netejar correctament el matalàs

EVA REMOLINA / AMIC – 16/5/2021

Per a una correcta higiene i neteja del llit, és aconsellable canviar els llençols setmanalment i rentar els coixins almenys dues vegades a l’any. Quant al matalàs, encara que no és una tasca fàcil, és necessari també anar-lo netejant per a evitar que s’acumulin en ell, àcars, fongs i bacteris.

El bicarbonat és un bon remei per a aquesta mena de tasca, ja que és antibacterià, neutralitza les olors i a més, és molt efectiu per a eliminar taques.

Per a netejar-ho d’una forma correcta, n’hi ha prou amb seguir aquests consells:

– Les taques de sang podem eliminar-les amb aigua oxigenada, mentre que per a la resta de taques i brutícia, utilitzarem un drap humit i vinagre blanc. L’aigua amb llimona i el detergent per a plats o per a la roba també són efectius, si bé en aquests dos últims casos, és necessari després aclarir bé a fi d’evitar que es quedin marcats els cèrcols. De qualsevol manera, és necessari després de netejar, deixar assecar completament el matalàs per a evitar qualsevol humitat.

– El segon pas, és higienitzar el matalàs. Per a fer-ho, el primer que farem serà aspirar-lo per a treure la pols i els pèls que s’hagin pogut acumular. A continuació, empolvorarem per tota la superfície el bicarbonat (a bastament) i deixarem actuar el nombre més gran d’hores possibles. Finalment, retirarem l’excés de bicarbonat de nou amb ajuda de l’aspirador.

S’aconsella a més, per a evitar al màxim la brutícia, utilitzar fundes de protecció.

Foto: ISTOCK.COM

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This