SALUT OCULAR l Com podem cuidar millor la nostra vista?

BERTA GUAL TORREBADELL – OPTOMETRISTA – Núm. col·legiada 6720

Després de més d’un any de pandèmia en què tots hem estat relacionant-nos a través de pantalles, que hem estat mirant mòbils, tauletes i ordinadors més hores que mai, el sobreesforç sobre la nostre visió ha estat segurament el més gran de la història.

Hem estat treballant a distàncies curtes i no hem pogut relaxar la vista com ens han recomanat sempre, no ja mirant a l’infinit (mirar a l’horitzó era un privilegi per als que viuen en front del mar) sinó uns quants metres més enllà.

Això ha implicat que a molta gent jove li hagi pogut augmentar la miopia , i els que tenen hipermetropia o astigmatisme han forçat la visió i això ha provocat mals de cap, malestar i visió borrosa.

Per una altra banda hi ha la gent de més de 40 anys als quals els comença la presbícia, el múscul encarregat d’enfocar de prop perd elasticitat i li costa fer-ho d’una manera constant. Això fa que necessitem unes ulleres graduades per no forçar-lo i veure-hi bé.

Sempre va bé recordar la norma del 20/20/20.

20 minuts de treball.

20 segons de descans mirant a 20 peus (6 metres).

Cuidem la vista dels nostres.

Cuidem-nos la nostra vista.

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This