UN ANY DE PANDÈMIA (II): Zona Fitness

Els centres esportius i gimnasos han patit especialment els efectes de les restriccions per evitar el contagi de la Covid-19. “El que ens ha perjudicat més ha estat haver d’obrir i tancar diversos cops, perquè costa molt tornar a l’hàbit d’anar al gimnàs. I l’altre problema ha estat aixecar o tornar els treballadors a l’ERTO, perquè el SEPE funciona malament”, explica Sergio Sánchez, propietari del Gimnàs Zona Fitness.

També critica durament les ajudes planificades des del Govern perquè han esta mal dissenyades i mal publicitades: “Has d’estar molt atent al Diari Oficial de la Generalitat i després pot ser que et falti algun requisit que no t’havien informat, com ens hem trobat amb el Registre d’entitats esportives, de qual no formàvem part. I no ens hi deixaven inscriure per no saturar el servei.” També denuncia la discriminació respecte als clubs esportius, que reben subvencions públiques de forma regular, no com els centres privats. Zona Fitness només ha pogut rebre una subvenció per treballadors en ERTO. Els tres empleats del negoci han estat en ERTO de forma intermitent i amb retard en el cobrament de les prestacions i només ha restat sempre en actiu el mateix Sánchez.

Assenyala que ell es va avançar el mes de vaig, quan va reobrir el gimnàs després del confinament total, amb mesures més dures de les exigides, com l’ús de la mascareta, que més endavant va ser obligatòria. “Potser em va fer perdre alguns clients, però el temps ens ha donat la raó”, afirma. “Els gimnasos són segurs, però només si es compleixen totes les mesures de seguretat: ventilació, neteja, distanciament i mascareta”, assegura Sánchez, que recorda que el mes de març una de les monitores va comunicar que havia donat positiu de Covid-19 i cap dels alumnes s’havia contagiat, gràcies a les mesures de seguretat.

Està molt agraït dels socis del gimnàs, que han comprès que haguessin de pagar una quota mínima de 10 euros al mes quan estava tancat per cobrir les despeses fixes del negoci. Zona Fitness s’ha beneficiat del fet de disposar des de fa sis anys d’una app, que ha donat moltes eines per a classes virtuals i rutines diàries a casa. Sánchez assenyala que ara estan a l’expectativa de com avanci la pandèmia, perquè, tot i que els gimnasos han estat declarats serveis essencials, continua tenint dubtes de què representarà aquesta classificació.

Foto: ZONA FITNESS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This