UN ANY DE PANDÈMIA (I): AlCapone Restaurant

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/3/2021

La restauració ha estat, sens dubte, un dels sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Un exemple és l’Alcapone Restaurant, situat al port de Torredembarra, que s’ha mantingut obert sempre que les restriccions imposades per la Generalitat ho han permès. Una de les principals queixes del seu propietari, Andrea Della Rocca, és la precipitació dels tancaments, que els ha produït pèrdues econòmiques importants perquè s’han declarat just abans del cap de setmana, amb molt gènere comprat a les neveres per afrontar els dies de més feina. “Ha passat tres cops”, lamenta.

Tampoc no entén les limitacions horàries tan dures, quan la restauració s’ha adaptat a la situació pandèmica amb moltes mesures que garanteixen la seguretat de clients i treballadors: “No ens ha arribat que cap client nostre hagi patit el coronavirus, i cap dels treballadors tampoc.” També creu que caldria diferenciar les mesures en grans ciutats o en municipis com Torredembarra. Della Rocca explica que les fortes restriccions que pateix la restauració afecta de forma important altres sectors, com els diferents proveïdors, ja sigui d’aliments o vaixella o les bugaderies.

Calcula que a causa de les restriccions de la Covid-19 ha patit un descens de la facturació de més d’un 80% i que la situació econòmica del seu negoci és complicada, ja que va engegar el 2018 i, des de març de 2020, els ingressos han baixat dràsticament mentre que les despeses fixes són les mateixes. Amb la declaració de l’estat d’alarma va posar set treballadors en ERTO i encara en té quatre que no n’han sortit. Tampoc no veu clara la normativa legal, ja que per les poques hores que obre no pot treure més treballadors de l’ERTO ni contractar altres treballadors. “Caldria més flexibilització” considera.

Della Rocca demana més previsió o claredat, que no veu de cara a Setmana Santa, i que es consulti més el sector. Té l’esperança que l’estiu li permeti agafar una mica d’aire, com va poder fer d’una manera mínima l’any passat. “Per recuperar-nos del tot tardarem dos o tres anys i molts no ho podran fer perquè hauran tancat”, sentencia.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This