Estafes confinades

TECNONEWS / AMIC – 6/2/2021

El coronavirus ha fet que passem moltes més hores a casa del que acostumem a fer fa tan sols un any. Això que ha augmentat de manera exponencial les riqueses de les empreses que es dediquen al món digital, també ha suposat un augment dels riscos derivats del sector virtual.

És el cas de les estafes a través d’internet que ha crescut en els últims mesos. Així ho confirma Microsoft a través dels seus canals de difusió empresarials. Segons la marca estatunidenca, s’han fet habituals les estafes en les quals un fals treballador del servei tècnic de la signatura crida a les víctimes per telèfon per a dir-los que han de comprovar o arreglar una suposada incidència tècnica.

L’estafa es completa quan els estafadors introdueixen un programa espia i es fan amb el control de l’ordinador de la víctima. Les formes d’accés poden ser a través del correu electrònic o del telèfon, és per aquest motiu que la Policia Nacional ja ha alertat a través de les seves xarxes que si un desconegut ens demana informació del nostre ordinador per telèfon hem de declinar la petició.

Al mateix temps, la policia assenyala que en cas de percebre que hem estat estafats hem de dirigir-nos al nostre banc, revisar els nostres comptes i canviar les contrasenyes.

Foto: TECNONEWS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This