Els beneficis de practicar escalada

Consejosfitness.com / AMIC

Sempre que parlem d’exercici i esport solem pensar en el de sempre: gimnàs, futbol i esports d’equip o individuals més comuns. Tot i ser menys popular, l’escalada és una molt bona opció per a posar-te en forma, conèixer nova gent, i gaudir de la naturalesa. L’única cosa que has de tenir en compte és fer-ho sempre acompanyat i si és possible, al costat d’un professional.

Els beneficis més destacables d’aquest esport són:

– Millora la força relativa: Això vol dir la força en relació amb el pes corporal. En fer escalada treballem en contra de la gravetat, per aquesta raó, el pes que aixequem és el del nostre propi cos.

– Mobilitat articular: Segons avancis de nivell, les posicions que adoptaràs seran més complexes, havent de treballar més la mobilitat articular i la flexibilitat.

– Treball del core: La zona dels abdominals i lumbars és primordial en l’escalada, a l’ésser els principals estabilitzadors generals.

– Millora la concentració: En cada moviment hauràs de posar el 100% de la teva atenció, anticipant-te al moviment posterior. Un error de concentració, pot provocar un mal suport i per tant, una caiguda.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This