Beneficis de la cervesa per a la salut

EVA RREMOLINA/AMIC – 10/10/2020

La Cervesa és sens dubte, una de les begudes alcohòliques més populars del món. Prové de la fermentació de cereals, entre ells l’ordi, i dins la seva composició hi ha a més, llevat, llúpol i altres ingredients que l’atorguen sabor. Aquesta beguda, que conté Potassi, Zinc, Ferro, Calci i Tianina, té moltes propietats beneficioses per a la nostra salut, això sí, sempre que es consumeixi de manera moderada i dins d’una alimentació equilibrada. Descobrim algunes de les seves moltes propietats.

  1. La cervesa sense alcohol ajuda a conciliar el son, ja que el llúpol de la cervesa fa de sedant.
  2. Redueix el colesterol “dolent” i promou nivells saludables de sucre en sang, gràcies a l’ordi.
  3. Disminueix el risc de desenvolupar pedres renals a causa del seu efecte diürètic, concretament segons els estudis el risc es redueix en un 40%.
  4. Enforteix els ossos pel seu alt contingut en Silici, el qual ajuda a mantenir la densitat òssia i combatre l’osteoporosi. No obstant això, un consum excessiu produeix l’efecte contrari, afeblint els ossos.
  5. Beneficis per a la salut cardíaca. El consum moderat et fa menys propens a sofrir atacs cardíacs o vessaments cerebrals.
  6. Conté vitamina B12, beneficiosa per al sistema nerviós, el cervell i la regeneració de cèl·lules.
  7. Millora la memòria per la seva presència de Xanthohumol, que és un flavonoide que retarda la deterioració de la memòria i afavoreix la funció cognitiva.
  8. Redueix l’estrès
  9. Millora els símptomes de la menopausa
  10. Evita l’envelliment de la pell
  11. Ajuda a la digestió, evita el restrenyiment i estimula l’apetit.

La cervesa és més nutritiva per tant que altres begudes alcohòliques i comparteix gairebé les mateixes propietats que el vi. El seu consum moderat suposa la ingesta diària d’una o dues cerveses per a les dones i dues o tres per als homes.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This