Consells bàsics perquè el mòbil no et distregui en estudiar

Mentesliberadas.com / AMIC – 28/6/2020

Comencem a estudiar i al minut arriba un whatsapp. Ho mirem, no és important, però contestem. Tornem a enfocar-nos en l’estudi i minuts després arriba un altre i el cicle es repeteix. Això genera interrupcions en la concentració. Us passa? Vegem què fer perquè el mòbil no ens distregui.

El primer, tot i que sigui obvi, és silenciar-lo perquè no soni ni vibri. Si costa ignorar els missatges, millor apagar el telèfon o donar-li la volta. És important també estudiar en mòduls, és a dir, períodes de temps de 20 o 40 minuts. Així funcionen tècniques d’estudi, com la Pomodoro o la regla 52/17. Ambdues combinen períodes de treball amb intervals de descans. Aquests descansos seran el moment de mirar el mòbil, veure els missatges i respondre’ls. Però només per a comprovar si hi ha alguna emergència i reduir l’ansietat. Si no és així, la resposta haurà d’esperar.

No hi ha més secret que evitar les distraccions en estudiar perquè ens roben moltes hores d’estudi. I no sols això, també roben el que els especialistes en productivitat anomenen flow i que es defineix com un estat mental. Un estat en el qual connectem amb una activitat a un nivell profund. Tornar al nivell de concentració anterior després d’una interrupció és complicat.

Foto: istock.com

Hemeroteca

Tweets recents

Share This