Las Delicias compleix 55 anys amb ganes de seguir creixent

REDACCIÓ – Torredembarra, 9-6-2020

L’any 1965, Agustí Pujol invertia els diners que havia estalviat fent de pagès en obrir el primer bar que va tenir Clarà, que llavors era poc més que l’església més antiga de Torredembarra i quatre cases. Naixia Las Delicias, que agafava el nom de la denominació d’aquella partida de terra on es va construir el nou establiment. L’any següent l’Agustí va començar a llogar els pisos de damunt del bar a alguns dels primers turistes que arribaven a la Torre aquells anys seixanta. Eren alemanys que venien a l’encara Espanya franquista per aprofitar els preus baixos i passar-s’ho bé. D’aquella primera època ens queden imatges com la dels turistes baixant una galleda lligada a un cordill des del seu apartament perquè al bar els la carreguessin de beguda, o ponis i micos entremig de les rodes de carro que decoraven la terrassa, de les quals només es conserva la part de ferro, ja que la fusta es va podrir.

Amb la mort de l’Agustí, als anys setanta van agafar el negoci els seus fills bessons, Andrés i Salvador, que van dividir l’espai. A la banda dreta, van obrir una geladeria i un supermercat. Van haver de superar diverses crisis i moments complicats fins a arribar a l’any 2012, quan el bar el va agafar un net de l’Agustí, que es diu igual que el seu avi. Amb l’ajut de la seva dona, la Marisol, i els seus fills, en Jordi i en Dani, van tirar endavant una reforma a fons del local per convertir-lo en un restaurant. També van formar-se més, com és el cas de la Marisol, que va estudiar cuina i servei a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. “El 2014 vam servir el primer menú i sis anys després hem acollit moltes bodes, batejos, comunions, jubilacions… i la gent surt encantada. Enguany hem superat els cent menús diaris”, explica Jordi Pujol, que amb el seu germà Dani s’han incorporat al negoci familiar com a quarta generació.

La plantilla actual de Las Delicias la formen l’Agustí i la seva dona Marisol, els seus fills Jordi i Dani, una germana de la seva mare, l’Encarna, i una treballadora. A l’estiu la plantilla es reforça amb dues persones més. En Jordi ha estudiat Dret i Assessoria Laboral i està al capdavant de la gestió del negoci. El seu germà, en Dani, comença el proper mes de setembre un doble grau d’Història i Història de l’Art. “El meu pare i el meu germà són la força, la meva mare el cor i jo, el cervell. Entre els quatre hem fet i farem alguna cosa gran”, afirma el Jordi.

Aquest Nadal els va tocar el tercer premi de la Grossa de Nadal, que els ha servit per millorar la gestió del negoci. El passat 13 de març, però, van haver de tancar el restaurant de forma sobtada a causa de la Covid-19 i el passat 2 de juny van tornar a obrir amb les diverses mesures per evitar el contagi del coronavirus. L’amplitud del local els ha permès haver d’eliminar només dues taules per adaptar-se a les restriccions. I han obert amb diverses reserves fetes, inclosa una per al dinar de Reis del 2021.

La brasa de llenya és un dels punts forts de Las Delicias i en Jordi explica que per això aposten per carns de qualitat. També destaca els arrossos i les postres que fa la seva mare, sobretot el pastís de formatge. Els esmorzars de forquilla també s’han convertit en un dels clàssics de Las Delicias. Esmorzars, dinars, sopars… i a l’estiu es pot gaudir també d’actuacions musicals, com és el cas de David Palau i Nacho Romero, que tocaven amb Joaquín Sabina. Amb la reobertura després de la Covid-19 han fet canvis a la carta.

Tot i haver estudiat Dret i Assessoria Laboral, en Jordi admet que ha descobert que la seva gran vocació és el turisme i la crisi del coronavirus ha aturat alguns projectes, com un establiment take away, que possiblement acabaran ubicant al mateix edifici que el restaurant. Cinquanta-cinc anys després de la seva obertura, Las Delicias s’ha reinventat i mira amb optimisme el futur. Un futur ple de projectes.

Foto: Una imatge de l’interior del restaurant Las Delicias adaptat a les mesures contra la Covid-19. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

El darrer vídeo

Premi pel nou vídeo promocional de Torredembarra ‘Turisme en Família’

Hemeroteca

Tweets recents

Fes-te subscriptor i dona suport al periodisme local i independentRebràs el diari al teu domicili i formaràs part d'una comunitat

Per què haig de fer-me subscriptor/a?

Per donar suport a un projecte periodístic de proximitat i de qualitat.
Per aprofitar una sèrie d’avantatges en l’accés a continguts informatius.
Per poder participar en actes exclusius i aconseguir ofertes en comerços i serveis.
Per formar part d’una comunitat.

A què em dóna dret la subscripció?

Rebre cada número en paper al teu domicili i descarregar-se el PDF de la revista.
Accedir uns dies abans als principals continguts de la revista.
Recepció d’un mailing periòdic.
Participació a actes exclusius per a subscriptors/res.
Ofertes comercials i promocions.

Share This