Com evitar que s’entelin els vidres de les ulleres quan portem mascareta

consumer.es / AMIC – 15/5/2020

En l’era del coronavirus, ulleres i mascaretes són un duo necessari, però no massa ben avingut per culpa del baf que entela els vidres. Un fet que es produeix per la diferència de temperatura entre les lents i l’aire que exhalem. Ara bé, si has de combinar ulleres amb mascaretes pots estar tranquil: a més d’existir trucs per pal·liar aquest problema, també es comercialitzen productes per eliminar aquest inconvenient.

Les ulleres poden entelar-se més o menys, en funció del tipus de vidre amb el qual estan fabricades. A Espanya, el 95 % de les lents que es venen són orgàniques, mentre que el 5 % són minerals. L’avantatge de les orgàniques és que no pesen i no es trenquen (tot i ser més delicades) i no mantenen tant el fred, la qual cosa fa que s’entelin menys.

Existeixen lents amb un sistema patentat (anomenat OptiFog) que es comercialitza des de fa temps i que evita l’entelament, però per si no has de canviar les ulleres, existeix un gel antivaho que es ven a les òptiques i que es presenta en dos formats: un d’esprai que polvoritzes sobre la lent i després fregues amb un drapet i un altre com un roll on que s’aplica directament. Ambdós conserven la qualitat dels vidres perquè no porten ingredients abrasius en la seva formulació.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This