Els educadors socials reclamen que se’ls recompensi com a “professionals essencials” durant la pandèmia

Social.cat / AMIC – AMIC – 12/5/2020

Els educadors socials reclamen al Govern que els recompensi com a “professionals essencials” durant la pandèmia com fa amb altres sectors de l’acció social. El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) considera que als treballadors se’ls han imposat “prestacions de serveis obligatòries” i que seran imprescindibles per a la desescalada, malgrat que ho faran “en una situació dèbil”.

“Fa una setmana, el Govern va anunciar que compensarà econòmicament els professionals que han estat a la primera línia de la lluita contra la Covid-19. Aquesta compensació no només es donarà als professionals del món sanitari, sinó també als treballadors de les residències de gent gran i de la discapacitat, als serveis d’emergències i als bombers”, argumenten al CEESC, que consideren que el seu col·lectiu professional ha de ser inclòs també.

Argumenten que, com a la resta de professionals, als educadors socials també “se’ls han imposat prestacions de serveis obligatòries per garantir la continuïtat dels serveis públics”.” És molt important que es reconegui la seva tasca davant la Covid-19, i no només per una qüestió retributiva”, i reivindiquen que els educadors socials han estat “el mur de contenció d’aquesta crisi”, especialment per a col·lectius vulnerables.

“En molts casos han treballat a primera línia sense el material ni els protocols necessaris, cosa que ja hem reclamat. En d’altres, s’han adaptat per tal de poder seguir estant al servei de la ciutadania”, continuen. A més, recorden que la pandèmia, més enllà d’una crisi sanitària, és també una crisi social, “amb un impacte previsible molt colpidor”. Per això, defensen que el seu paper en el període de desescalada serà imprescindible.

Foto: Anton Chernyavskiy (Unsplash).

Hemeroteca

Tweets recents

Share This