Idees per eliminar plagues del jardí sense pesticides

VIVIRHOGAR.ES / AMIC – 18/4/2020

El problema més gran que ens trobem al nostre jardí són les plagues. Si usem pesticides, poden ser tòxics per a nosaltres, provocant alguns problemes de salut. Per sort, poden eliminar-se les plagues usant alguns remeis casolans.

L’all és un remei molt utilitzat. Serveix com a antibiòtic i com antiinflamatori, però també és un repel·lent d’insectes molt potent. Fes un esprai casolà liquant un cap d’all en aigua i ruixa’l sobre la planta.

L’oli vegetal s’ha usat des de fa moltes generacions contra cotxinilles i pugons. Mescla l’oli vegetal amb sabó líquid i llença’l sobre la planta. Evita les èpoques de molt de sol, perquè a altes temperatures podria ser nociu per a les teves plantes.

Les fulles de les ortigues barrejades amb aigua també repel·leixen als pugons i és un bon fertilitzant. Simplement deixa la mescla reposar mitja setmana.

A part d’aquests, també hi han altres remeis molt interessants: Les closques d’ou repel·leixen els caragols si es converteixen en pols i es ruixen en les plantes i el coriandre bullit, és capaç d’acabar amb els àcars.

El tiempo - Tutiempo.net

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Hèctor Hernàndez (La Sínia) ens parla del futur de la finca del Vinyet

Hemeroteca

Tweets recents

‘La Padrina Rosalia i el tresor del Roquer’Adquireix el conte infantil inspirat en Torredembarra

De Gibert d’Artze, Menció especial en el I Premi de narrativa curta Far de la Torre-Torredembarra Actualitat. També inclou l'obra guanyadora 'Tens carta', de Raquel Martínez López.

Share This