Desinfectar la casa: claus per a viure tranquil

REDACCIÓ – Torredembarra, 23/03/2020

Amb una desinfecció en profunditat disminueixen radicalment microbis i bacteris i l’aire respirat és molt més saludable. La importància de mantenir la nostra llar en perfectes condicions s’ha posat de manifest més que mai amb l’epidèmia del Covid19. Les normes estrictes d’higiene no sols han d’aplicar-se a l’àmbit personal, també han de servir per a desinfectar la casa a consciència. Aquest gest garanteix un entorn molt més segur.

Abans de començar, és important comptar amb el material imprescindible. No han de faltar guants de làtex, tovalloletes de neteja d’un sol ús, fregalls, un polvoritzador i un raspall petit per a arribar a tots els racons. Si s’usen draps, no s’han d’aprofitar en diferents habitacions. Després, és important rentar-los per separat, amb la finalitat de no barrejar els gèrmens. Submergeix-los en aigua amb lleixiu durant un bon temps. Les esponges i draps, s’han de mantenir secs, ja que la humitat unida a la calor es converteixen en vehicle d’infecció.

Quant els productes, millor fer servir desinfectants naturals, que, al no tenir components químics, no deixen olor i poden emprar-se sense cap risc. El vinagre, la llimona o el bicarbonat són tres dels més coneguts. La llimona presenta un nivell d’acidesa que canvia els valors del pH en les cèl·lules bacterianes i els microbis no poden sobreviure. D’altra banda, el bicarbonat sòdic és un magnífic netejador dissolt en aigua. Serveix, per exemple, per a rentar l’interior de la nevera i eliminar males olors. Pots abocar en un litre d’aigua calenta dues cullerades de bicarbonat sòdic i frega parets, calaixos del frigorífic, etc. Pots fer el mateix amb el suc de tres llimones barrejades amb aigua tèbia.

Un altre aspecte important és aspirar bé el sòl i els mobles. En escombrar, s’aixeca pols i els microorganismes s’acaben dipositant en altres llocs. Per això, el millor és usar una aspiradora equipada amb filtre HEPA (High Efficiency Particle Arresting). Aquests filtres són l’opció ideal per a les llars en els que hi ha persones al·lèrgiques, doncs atrapen una quantitat molt alta de micropartícules com a pol·len, caspa d’animals i àcars de la pols. A més, es poden rentar i reutilitzar de nou.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This