ARA FA 25 ANYS l Unes eleccions municipals que es van decidir per només un vot

JORDI SALVAT

El mes de juny de fa 25 anys va ser molt intens políticament parlant a Torredembarra. Les matemàtiques en el recompte de les eleccions municipals celebrades el 13 de juny de 1999, coincidint per cert amb els comicis al Parlament Europeu, van ser molt capritxoses. L’escrutini va deixar el següent repartiment de vots: CiU, 1809; ERC, 905; GIT, 837; PSC, 782; i PP. 438. La traducció a regidors era la següent: CiU, 5; ERC; 3; GIT, 2; PSC, 2; i PP, 1.

Només per un vot, Esquerra Republicana guanyava el tercer regidor i CiU es va quedava amb cinc: Santiago Segalà, Miquel Àngel Lecha, Lluís Roig. Joan Arpal i Rafael Hernández. Tots repetien menys el darrer, que ja havia estat regidor però com a cap de llista d’ERC entre els anys 1991 i 1995. Els edils republicans eren Josep Bargalló, Gerard Ciuró i Lluís Suñé. Els convergents havien perdut un 3% dels vots i quedaven molt lluny de la majoria absoluta a què aspiràvem i ERC, en canvi, es disparava, amb un 8% més de sufragis que quatre anys enrere.

Per la seva banda, el GIT perdia dos dels quatre edils que tenia i seguia la línia descendent, retenint només una quarta part dels regidors que tenia dotze anys abans:, que eren Celestí Salort i Augusto Martínez. El PSC, passava d’un a dos representants: Manuel Jiménez i Ramon Ripoll. I el PP es quedava igual, amb una única regidora, Ana Marín, la primera de la història de Torredembarra.

Però l’alegria a les files republicanes va durar poc. Només uns dies. Fins que en la revisió de les paperetes a al Jutjat del Vendrell, on es va validar un vot a CiU que inicialment havia estat declarat nul. Aquest vot va fer entrar el sisè representant de CiU, Joan Maria Mercadé, i deixava el llavors republicà Lluís Suñé fora del ple. ERC va reclamar a la Junta Electoral Central, però la papereta va continuar sent vàlida i als convergents mantenien el sisè regidor. Només els mancava un regidor per assolir la majoria absoluta i que Santiago Segalà disposés d’un tercer mandat com alcalde. D’això en parlarem, però, el mes vinent perquè fins el 23 de juliol no es va poder constituir el nou plenari torrenc.

 

Quadre

Resultats Eleccions Municipals 1999

CiU 1810 vots 37,04 % 6 regidors

ERC 905 vots 18,52 %  2 regidors

GIT 837 vots 17,13 %  2 regidors

PSC 782 vots 16.00 %  2 regidors

PP 438 vots 8,96 %  1 regidor

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This