ARA FA 25 ANYS l Santiago Segalà i CiU aspiraven a un tercer mandat en unes eleccions amb cinc candidatures

JORDI SALVAT

Hi havia una època en què a Torredembarra les candidatures a les eleccions municipals es podien comptar amb els dits d’una mà. En els comicis de maig de 1999 es mantenien les mateixes cinc candidatures dels quatre anys abans: CiU, GIT, ERC, PSC i PP. Santiago Segalà repetia per tercer cop consecutiu com a cap de llista convergent amb l’aspiració d’aconseguir la seva primera majoria absoluta de la història. Comptava amb sis dels tretze regidors del ple municipal i amb un més assoliria aquest objectiu somiat. Miquel Àngel Lecha repetia en el número dos i Joan Arpal en el quart, i la resta de la llista convergent es renovava, amb Lluis Roig, que pujava del setè al tercer lloc -Roig havia substituït dos anys abans el dimitit Josep Mercadé-; en el cinquè lloc s’incorporava qui el 1991 va encapçalar la candidatura d’ERC, Rafael Hernández; i en el sisè, Joan Maria Mercadé, d’Unió.

També repetia Celestí Salort al capdavant del Grup d’Independents per Torredembarra (GIT). Era el quart cop. La llista variava sensiblement respecte el 1995. Augusto Martínez guanyava un lloc i situant-se segon. Anton Ramon Pijuan ascendia del cinquè al tercer, Gumersindo Fuentes, del setè al quart i Josep Miracle, del vuit al cinc.

Esquerra Republicana confiava per segon cop en Josep Bargalló com a cap de llista, secundat per Gerard Ciuró, quart el 1995. En la llista hi tenia un pes important el Col·lectiu Pedra de Toc, amb dos els seus membres en llocs destacats: Lluís Suñé en el tercer i Àngela Llorach en el sisè. Manuel Jiménez també repetia com alcaldable del PSC, en una llista on Ramon Ripoll ascendia del quart al segon lloc i Enric Grangel se situava en el tercer. L’única alcaldable que debutava era Ana Marín amb el PP, que, a més, es convertia en la primera dona cap de llista a Torredembarra. Tercera quatre anys abans, succeïa Joan Romera, que havia acabat el mandat al grup mixt. Antoni Vila -segon del GIT el 1995- era el número dos del PP i Baldomero Coch, el tres.

La composició del ple municipal 1995-1999 de Torredembarra era el següent: CiU, 6 regidors; GIT, 4; i ERC, el PSC i PP, 1.

Foto: DIARI DE LA TORRE

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This