ARA FA 25 ANYS l Per primer cop una dona encapçala una candidatura a les eleccions municipals i manifestació contra les obres del Castell

JORDI SALVAT

Les eleccions municipals de 1999 estaven a tocar i els diferents partits de Torredembarra presentaven les seves candidatures. La del Partit Popular es renovava profundament i deixava enrere l’etapa amb Joan Romera com a número després d’un mandat convuls en què el regidor conservador havia acabat al grup mixt. L’escollida per rellevar-lo era Ana Marín, que quatre anys abans havia ocupat el tercer lloc dels populars. L’elecció de Marín era històrica ja que, per primer cop a la història, una dona liderava una llista electoral a Torredembarra. Uns mesos després, Marín es va convertir en la primera regidora que tenia el ple de la capital del Baix Gaià.

En la segona posició trobàvem Antoni Vila, que quatre anys abans havia ocupat el mateix lloc a la candidatura del Grup d’Independents de Torredembarra (GIT) i havia acabat al grup mixt. El tercer lloc era pel conegut empresari local Baldomero Coch, seguit del veterinari Lluís Escuredo. En la vuitena posició estava José Oviedo, que vuit anys després seria cap de llista. En els darrers llocs de la llista hi havia històrics com Esteve Huguet i Josep Maria Punsoda. La presentació de la candidatura es va fer al Restaurant Tròpic el 23 de març.

Per altra banda, aquell mes de març, la restauració del Castell generava polèmica i, fins i tot, va provocar una manifestació. Convocada pel col·lectiu Pedra de Toc, va aplegar una seixantena de persones que van recórrer el nucli antic demanant la paralització de les obres. L’acte va concloure a la plaça del Castell, om es va llegir un manifest en què es definia el model de restauració com “un atemptat al patrimoni cultural i històric imperdonable”. Per això exigien la suspensió de les obres. El col·lectiu també va recollir signatures de la ciutadania per posar més pressió al govern municipal. La manifestació va comptar amb el suport dels tres partits de l’oposició: ERC, PSC i  GIT. Aquestes forces polítiques demanaven un ple extraordinari per debatre la paralització de les obres.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This