ARA FA 25 ANYS l L’adeu de Mossèn Lluís, les Rosalies celebren la segona trobada i el CAP organitza les primeres activitats

JORDI SALVAT

La parròquia de Sant Joan de Baix a Mar acomiadava el 4 d’octubre de 1998 de forma molt emotiva qui durant 14 anys havia estat el seu rector i també de Clarà: Mossèn Lluís Bosch i Àvila. Nascut l’any 1922, va ser ordenat sacerdot el 1946. Primer va ser vicari de Montblanc i de Falset i després rector de Maspujols, el Pla de Santa Maria, el Serrallo i finalment, Baix a Mar. Durant l’acte, es va ressaltar l’esperit de servei de mossèn Lluís i la seva bondat. Després de la missa, cantada per la Coral santa Rosalia, i del lliurament d’obsequis per part de veïns i veïnes, entitats i l’Ajuntament de Torredembarra, va actuar el Ball de Bastons i es va fer un aperitiu popular.

Dos dies després, fins a 61 dones amb el nom de la patrona de Torredembarra, Santa Rosalia, es reunien per celebrar la segona Trobada de Rosalies de la Torre. L’acte, que se celebrava el dia del naixement de la santa siciliana, estava organitzat per les mateixes Rosalies amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra. La trobada es va iniciar amb una missa a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol i va continuar amb un sopar en un restaurant de la localitat. L’acte va comptar amb les actuacions de la tuna universitària i amb una exhibició de components de l’Associació de Ball de Saló de Torredembarra. La Rosalia més gran era Rosalia Mercadé Cañellas, que tenia 90 anys, i la més jove, Rosalia Gil Papiol, l’11 anys.

El Centre d’Assistència Primària (CAP) de Torredembarra, que feia uns mesos que havia entrat en funcionament, posava en marxa els primers serveis aquella tardor de 1998. Un era el servei d’informació sobre sexualitat dirigit a joves, amb el títol de ‘Tarda jove’. S’hi podia anar sense consulta prèvia i, de forma “amena i interactiva”, es donava informació en matèria de sexualitat, malalties de transmissió sexual i anticoncepció. També s’impartia un curs sobre menopausa, dirigit a dones d’entre 45 i 55 anys, amb una durada de nou sessions de dues hores cadascuna. El contingut era teòric i pràctic. Els temes que es tractaven era la nutrició, l’obesitat, l’osteoporosi i els símptomes relacionats amb la menopausa i com combatre’ls, tractament hormonal substitutori i sexualitat. Cada sessió teòrica es complementava amb una sessió d’exercici físic i tècniques de relaxació. Aquestes activitats anaven a càrrec de la llevadora.

Fotos: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This