ARA FA 25 ANYS La Torre arriba als 10.000 habitants, s’inaugura la llotja de pescadors i noves intervencions a la Vil·la del Moro

JORDI SALVAT

El 7 de setembre de 1998 passava a la història de Torredembarra i és que la capital del Baix Gaià arribava a la xifra simbòlica dels 10.000 habitants. La ciutadana 10.000 de la Torre era una nena, Ivet Hurtado Sánchez, que havia nascut a la vila el 29 d’abril i quatre mesos més tard els seus pares la van empadronar. Entre els deu milers d’habitants torrencs, hi havia més dones -5.054- que homes -4.946-. I és que Torredembarra estava en plena expansió urbanística i cada any guanyava uns quants centenars d’habitants, un increment que es va mantenir imparable fins la crisi de 2008. Arribar als 10.000 habitants tenia conseqüències pràctiques -i positives- com rebre més dímers en transferències de l’Estat. També l’augment de 13 a 17 regidors en el ple, que fins a les eleccions municipals de 2003 no es va materialitzar.

Per altra banda, l’Ajuntament de Torredembarra va decidir congelar els principals impostos -com l’IBI, l’IAE-, mentre que la resta pujaven un 2,5%, com era el cas de l’ICIO o les escombraries. L’impost que pujava més era el cementiri, entre un 10 i un 15% a causa de les obres al recinte. També s’establia en 5.000 pessetes -30 euros- el cost del servei de retirada de vehicles per part de la grua municipal.  Les ordenances fiscals es van aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte el GIT, que es va abstenir.

El 4 de setembre, Dia de Santa Rosalia, s’inaugurava la llotja de pescadors al port de Torredembarra en un acte presidit pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Pere Macias. L’equipament, de 400 metres quadrats -que es repartien entre oficines, sala de subhasta i sales de màquines-, havia suposat una inversió de 450 milions de pessetes -uns 270.000 euros-. Fa 25 anys eren catorze les barques de pesca que amarraven al port de Torredembarra.

I l’endemà, 5 de setembre, l’Ajuntament de Torredembarra presentava el Projecte d’Intervenció Integral a la Vil·la Romana del Moro 1998-2004, en el qual s’havia previst excavar tot el perímetre del jaciment al mateix temps que es preveien tot un seguit d’activitats de difusió del patrimoni i de promoció turística i cultural d’aquest jaciment romà. La presentació va coincidir amb una jornada de portes obertes al jaciment.

Fotos: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This