ARA FA 25 ANYS l Primer servei de transport urbà al municipi, un Rècord Guiness fallit i el vintè aniversari de la Coral Santa Rosalia

JORDI SALVAT

Fa 25 anys es posava en marxa a Torredembarra la primera experiència d’un servei de transport urbà al municipi. L’autobús tenia 30 seients i realitzava un trajecte de circumval·lació que s’iniciava a la Marítima Residencial Sud amb un horari de 9 a 14:30 hores i de 16:30 a 21 hores, un total de 51 parades repartides pel municipi. La durada de l’itinerari era de d’una hora i quart i el bitllet costava 100 euros (0,60 euros). El cost del servei era de 33.000 euros  incloïa una persona contractada per l’Ajuntament per acompanyar els viatgers per tal d’ajudar i orientar els usuaris i recollir informació necessària amb l’objectiu d’adequar el servei en un futur.

Aquell mes de juliol de 1998 Torredembarra va intentar aconseguir un nou Rècord Guiness; el d’estels enlairats al mateix temps. S’havia d’aconseguir en el 1r Campionat d’Espanya, amb una vuitantena de participants. La manca de vent va impedir aconseguir aquest rècord. Ja que els estels més grans necessitaven una força del vent que no va bufar aquell cap de setmana a la Torre. L’esdeveniment estava organitzar per l’Associació Espanyola d’Estels, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Torredembarra i va comptar amb la col·laboració de l’empresa Frigo, que va repartir 500 estels, però només 180 van enlairar-se.

El 5 de juliol es va celebrar el vintè aniversari de la Coral Santa Rosalia amb un concert extraordinari a l’Església de Sant Pere Apòstol. En aquest concert amb conjunt instrumental hi van estar presents N. Casasús, I. Cañas, E. Gispert i Ll. Batet com a solistes, sota la direcció de Núria Batet i Lluís Batet. Es van interpretar obres d’Arcaldelt, Mendelssohn, Josly, Morera i Mozart.

Faltava menys d’un any per les eleccions municipals i els partits es preparaven per aquesta contesa. El 9 de juliol, l’assemblea local d’Esquerra Republicana escollia Josep Bargalló com cao de llista. Bargalló ja ho havia estat el 1995 i compatibilitzava la tasca d’únic regidor dels republicans a l’Ajuntament de Torredembarra amb la de diputat al Parlament de Catalunya, on ocupava un escó des de 1992.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This