ARA FA 25 ANYS l Comencen les obres de la llotja de pescadors, s’inaugura l’Escola de Vela adaptada i es presenta el projecte de Rehabilitació del Castell

JORDI SALVAT

El juny de 1998 començaven les obres de construcció de la llotja de pescadors de Torredembarra dins de les instal·lacions del port esportiu i pesquer. La Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat havia adjudicat la construcció de la nau de venda del peix per un valor de 44 milions de pessetes -uns 265.000 euros- i preveia ocupar uns 350 metres quadrats de superfície per a la sala destinada a la subhasta del peix, el rentat de caixes, la fàbrica de gel, la bàscula, el centre d’expedició de marisc i la resta anava destinada a oficines i serveis. L’alcalde, Santiago Segalà, afirmava que aquest nou equipament havia de potenciar el sector pesquer del municipi per intentar recuperar el terreny perdut les dècades anteriors. Segalà, a més, anunciava la imminent posada en marxa dels tallers de reparació, d’assistència i manteniment de les embarcacions.

Del mar ens arribava una altra bona notícia fa 25 anys i era la inauguració el 13 de juny de 1998 de l’Escola de Vela adaptada per a disminuïts físics i psíquics del Club Marítim Torredembarra, situada al recinte del port esportiu. El president de l’entitat, Albert Alonso de Medina, destacava en declaracions al Diari de la Torre que l’Escola de Vela adaptada de Torredembarra era la primera d’aquestes característiques a la demarcació de Tarragona i la segona a Catalunya. L’escola arrencava amb cursos de caps de setmana especialment preparats i dissenyats per a nens i joves de l’Associació La Matinada i quedava oberta a la realització d’altres cursos especialitzats.

I ens traslladem a dalt del poble, perquè el 16 de juny es portava a terme un acte públic informatiu a la sala d’actes de Caixa Tarragona -actual Cal Maiam- sobre el projecte de recuperació i rehabilitació del Castell de Torredembarra. Per a la primera fase del projecte s’hi destinava un pressupost inicial de 230 milions d’eros i es comptava amb aportacions de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. La meitat de la part rehabilitada s’havia destinar als serveis municipals i l’altra meitat a usos socials i culturals.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This