ARA FA 25 ANYS l Entra en servei el CAP, se celebra la III Mostra Comercial i Joan Soler dimiteix com a president del futbol de la UDT

JORDI SALVAT

El maig començava a Torredembarra amb una gran notícia: l’entrada en servei del Centre d’Atenció Primària aquell dia 1. La inauguració s’havia fet deu mesos abans, el dissabte 28 de juny de 1997, a càrrec del conseller de Sanitat de la Generalitat, Eduard Rius, i només havia funcionat com a reforç d’estiu. La seva entrada en funcionament s’havia anat endarrerint fins ben entrat el 1998.

Gestionat per la Fundació de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona -que després es va convertir en la Xarxa Santa Tecla-, començava la seva activitat amb un equip de 14 metges i 15 infermeres en tota l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torredembarra, a més, de dos pediatres, un odontòleg, un auxiliar de clínica i vuit auxiliars administratius. De tota aquesta plantilla, a l’edifici del CAP, a l’Avinguda President Companys, hi treballaven quatre metges, dos pediatres, sis infermeres, un odontòleg, un auxiliar de clínica i cinc administratius, amb l’objectiu de garantir l’atenció les 24 hores del dia, cobrint una població de 20.000 persones.

Aquell primer cap de setmana de maig també es va celebrar la III Mostra Comercial de Torredembarra, que, malgrat el mal temps, va rebre 22.000 visitants. La Regidoria de Promoció Econòmica, organitzadora de l’esdeveniment, considerava que si no hagués plogut s’hauria arribar als 30.000 visitants. El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Joan Ignasi Puigdollers, va ser l’encarregat d’inaugurar la mostra, on es podien trobar estands del sector comercial del Baix Gaià a la plaça del Castell i una àmplia exposició de vehicles a l’avinguda Sant Jordi.

Aquell mes de maig dimitia com a president de la secció de futbol de la Unió Deportiva Torredembarra (UDT) Joan Soler i també la seva junta directiva. Soler abandonava el càrrec dos anys abans del previst pel cansament produït el treball amb una junta curta d’efectius i la manca d’interès i suport demostrat pel poble. Deixava la secció sense deutes econòmics i amb 225 socis, amb un pressupost d’uns deu milions de pessetes (60.000 euros). Malgrat tot, Soler afirmava que l’Ajuntament de Torredembarra havia donat sempre suport al club.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This