ARA FA 25 ANYS l Inauguració de dos passos subterranis, torna el Concurs de Salts d’Obstacles i la revista ‘La Sínia’ compleix cinc anys

JORDI SALVAT

El 18 d’abril de 1998 s’inauguraven dos nous passos subterranis a Torredembarra. Es tractava dels passos del carrer Viló i del passeig de la Sort, que quedaven oberts al públic. L’acte va estar presidit per la subdelegada del Govern espanyol, Margarita López. Les obres de construcció les havia portat a terme la Direcció General de Ferrocarrils i Transports per Carretera del Ministeri de Foment, amb una inversió al voltant dels tres milions d’euros.

Tot i l’acte inaugural, les obres no estaven del tot acabades i faltava la instal·lació d’un sistema de semàfors per la correcta regulació el trànsit al carrer Viló. Unes obres que ja estaven adjudicades. D’aquesta manera, en quatre quilòmetres de longitud del terme municipal de Torredembarra, de nord a sud, estaven oberts al trànsit de vehicles o vianants un total de 14 passos, que donaven accés a la zona marítima de la localitat.

L’abril també era un mes en què Torredembarra es convertia en un dels referents de l’hípica a l’Estat, amb l’organització del Concurs de Salts d’Obstacles. Aquell 1998 es va celebrar entre el 17 i el 19 d’abril la setena edició, amb la participació de 200 cavalls de tot l’Estat. La competició estava organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torredembarra i el Club d’Equitació de Torredembarra i es desenvolupava en uns terrenys al costat del carrer Onze de Setembre.

El 12 d’abril es va celebrar un aniversari al Casal Municipal: el de la revista La Sínia. El mitjà de comunicació complia cinc anys. Editada trimestralment amb el finançament del Patronat Municipal de Cultura, s’havien publicat vint números i fins 75 persones hi havia escrit. Els més habituals van rebre un reconeixement, entre ells el seu director, Josep Gual. L’acte de celebració va estar presidit pel director territorial de Cultura de la Generalitat, Joan Tortajada, que, en la seva intervenció va lloar “la tasca cultural” que duien a terme les aproximadament 80 revistes existents actualment a les comarques tarragonines i va destacar que “recullen aspectes de la història local que altres mitjans ometen”.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This