ARA FA 25 ANYS i Els consellers de Cultura i Medi Ambient i el vicepresident del Barça Nicolau Casaus visiten Torredembarra

JORDI SALVAT

El març de 1998  va ser un mes de visites a Torredembarra. El 8 de març, el conseller de Medi Ambient, Joan Ignasi Puigdollers, es desplaçava a la capital del Baix Gaià per inaugurar ‘Cal Freu’ el centre d’informació de la platja de Muntanyans. Gestionat pel GEPEC, comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat. ‘Cal Freu’ estava ubicat al final del passeig Colom, a l’antic local de la Creu Roja i obria tots els dies a l’estiu i els caps de setmana de la resta de l’any.

Uns dies després, el 22 de març, era el conseller de Cultura, Joan Maria Pujals, qui venia a Torredembarra per assistir al IV Aplec de Sardanes i el 30è Aniversari de l’Agrupació Sardanista L’Antina. Va ser un dia d’homenatge als fundadors de l’agrupació, que presidia Montse Riñé. Al torn de parlaments, Pujals va destacar que “l’esforç de l’Antina per anar endavant ha servit també perquè Catalunya anés endavant”.

Aquell mes de març la Penya Barcelonista de Torredembarra va celebrar el seu sopar anual amb l’assistència de 150 persones i la presència destacada del vicepresident del FC Barcelona, Nicolau Casaus. En aquell sopar s’acomiadava com a president Manel Guasch després de quatre anys al capdavant de la junta directiva de l’entitat.

A la tardor hi havia eleccions al Parlament i els partits també muntaven sopars-col·loqui per animar la militància. Era el cas d’Esquerra Republicana que el 20 de març va portar a Torredembarra el vicesecretari d’Estudis i Programes de la formació republicana, Carles Bonet. Entre la trentena d’assistents hi havia el regidor d’ERC de Torredembarra, Josep Bargalló, i l’únic alcalde que llavors tenia el partit al Tarragonès, Eudald Roca, de la Secuita.

Mor el pintor Nicolau Amate

La notícia trista del març de 1998 va ser la mort del pintor Nicolau Amate. Nascut a Berja (Almeri) va arribar de petit a Torredembarra. De formació autodidacta, va fer cursos de ceràmica i pintura a l’Escola d’Art de Tarragona més tard. La seva obra pictòrica , bàsicament paisatgista , se centra a retratar els paisatges del Baix Gaià, sempre amb una visió molt particular. Va participar en exposicions individuals o col·lectives arreu de l’Estat.

Fotos: DIARI DE LA TORRE

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This