ARA FA 25 ANYS l Es construïa l’Institut Ramon de la Torre, el PSC es posava en marxa i els millors ocells visitaven el Casal

JORDI SALVAT

El gener de 1998 s’iniciava la construcció del segon institut d’ensenyament secundari de Torredembarra, el Ramon de la Torre, amb la col·locació de la primera pedra en un acte presidit pel llavors conseller d’Educació, Xavier Hernández. Havia de tenir una capacitat de 900 alumnes per poder donar resposta a la demanda de places no només de Torredembarra sinó dels altres municipis del Baix Gaià. El nou centre educatiu se situava en una zona del municipi, entre Clarà i la fàbrica de la Pirelli, que es començava a desenvolupar urbanísticament. L’edifici era de línies modernes, no compacte, obert al sol i totalment lluminós, amb una sèrie de patis interiors per tal que la llum penetrés a totes les aules. El cost era de 560 milions de pessetes -més de 3,3 milions d’euros- i el termini de construcció, de tretze mesos.

Un altre important nou equipament torrenc feia un pas endavant definitiu per a la seva obertura. El 27 de gener de fa un quart de segle, el Servei Català de la Salut treia a concurs la gestió de l’Àrea Sanitària de Salut (ABS) de Torredembarra. Era el darrer tràmit per l’entrada en servei del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Torredembarra, que ha feia mig any que estava construït. L’obertura del CAP s’havia endarrerit per raons administratives.

L’horitzó de les eleccions municipals del maig de 1999 encara estava lluny, però hi havia partits que ja engreixaven la maquinària per muntar la candidatura. El més matiner era el PSC, que el 23 de gener celebrava un sopar de treball amb l’assistència del diputat Alfred Pérez de Tudela i el primer secretari provincial, Xavier Sabaté. La cúpula socialista local estava encapçalada per Ramon Ripoll. Del sopar sortia l’anunci que l’acaldable torrenc del PSC s’escolliria en un procés de primàries, tal com el partit promovia a tot arreu. L’optimisme era gran a les files socialistes després de treure gairebé dos milers de vots a Torredembarra en les darreres eleccions municipals el març de 1996.

I aquell mes de gener de fa un quart de segle, el Casal Municipal acollia el 24è Campionat de Catalunya d’Ornitologia amb la participació de 954 exemplars diferents. Darrera estava, com a impulsor del certamen, el president del  Club Ornitològic de Torredembarra, Pascual Duatis. Entre els premiats destacava un torrenc, Gumersindo Fuentes, en la categoria d’híbrids, barreja de canari i ocell de bosc.

Foto: DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This