ARA FA 25 ANYS l Aules prefabricades per l’augment de l’alumnat de secundària, trasllat de l’Escola de Vela al port i la Policia Local estrena web

JORDI SALVAT

El curs escolar 1997-1998 començava amb les conseqüències de l’alt creixement de la població de Torredembarra i municipis del voltant. La conseqüència més visible eren les aules prefabricades al carrer Onze de Setembre que acollien els alumnes de l’Institut Ramon de la Torre mentre no s’acabaven les obres del nou centre al barri de Clarà, que s’havien d’iniciar a finals d’aquell 1997. La data perquè el segon institut de secundària torrenc fos operatiu era inicis de 1999 i l’Ajuntament volia accelerar l’estrena. El regidor d’Ensenyament, Jordi Pons, ja avançava al Diari de la Torre la necessitat de la construcció també d’un tercer centre de Primària, que no va arribar fins el curs 2003-2004. La població escolar a Torredembarra fa 25 anys se situava al voltant dels 2.000 alumnes, dels quals un 70% eren de la capital del Baix Gaià. No es descartaven noves aules prefabricades el curs 1998-1999.

Per altra banda, aquell mes de setembre, el Club Marítim de Torredembarra ubicava les instal·lacions de la seva Escola de Vela al port de Torredembarra, amb monitors especialitzats, que impartien classes teòriques i pràctiques. L’objectiu que s’havia marcat l’entitat era incrementar l’afició als esports nàutics entre la ciutadania, sobretot entre els més joves, amb una campanya de captació de socis dirigida als nascuts després de l’any 1985, amb un preu molt competitiu de 2.796 pessetes al mes -poc més de 16 euros-. El director de l’Escola de Vela, Jordi Pagès, destacava aquesta voluntat d’obertura amb les noves instal·lacions al port de Torredembarra en declaracions al Diari de la Torre.

El 1997 Internet estava a les beceroles i les administracions anaven creant les seves primeres pàgines web. Era el cas de la Policia Local de Torredembarra que des d’aquell mes de setembre de fa 25 anys tenia web pròpia, gràcies a un dels seus agents, Eduardo Ramírez Serrano, que s’havia encarregat del seu disseny. Tenia com a títol “La Policia al seu servei” i estava allotjada a TINET. L’objectiu era rebre consultes o suggeriments de la ciutadania i oferir informació pràctica a la ciutadana. Tenia seccions com educació viària, consells de seguretat ciutadana, notícies i links interessants. La web també permetia enviar missatges a la Policia Local a través del correu electrònic. Estava en dos idiomes -català i castellà- i s’actualitzava periòdicament per posar-la al dia i fer-la més dinàmica.

Foto: Diari de la Torre

Hemeroteca

Tweets recents

Share This