ARA FA 25 ANYS l Una manifestació amb alcaldes al capdavant, triomf local al Cross Popular i un nou Rècord Guinness

JORDI SALVAT

El 14 d’agost de 1997 era dia de manifestació a la cruïlla d’Altafulla amb l’enllaç amb l’autopista. Al capdavant hi anaven nou alcaldes del Baix Gaià amb el de Torredembarra, Santiago Segalà. La raó de la mobilització era el retard en les obres de la variant de la carretera N-340. Uns mesos abans tot semblava anar sobre rodes, segons el calendari establert, però l’aturada de les obres va generar malestar en els municipis afectats i el mutisme des del Govern espanyol encara va augmentar la preocupació dels alcaldes i va provocar la convocatòria de l’acte.

Amb els batlles al capdavant, van ser desenes de veïns i veïnes que es van aplegar en la mobilització i van tallar aquella carretera N-340 que tantes cues generava sobretot al seu pas per Altafulla, sobretot a l’estiu. La variant entre la rotonda de la Mora i el límit entre Torredembarra es va acabar fent al cap de poc temps, però ben aviat es va quedar obsoleta i és que es va construir amb només un carril per sentit. Un quart de segle després d’aquella mobilització, el Baix Gaià espera una remodelació d’aquesta cartera que, finalment, la converteixi en una autovia amb doble carril per sentit.

Un clàssic de l’agost torrenc era i és el Cross Popular. El 9 d’agost d’aquell 1997 es va celebrar la 19a edició. Estrenava nou circuit a la urbanització Babilònia i, malgrat la bona organització, va punxar l’assistència de públic. El guanyador va ser l’atleta torrenc de només 18 anys Youssef El Nasri. L’atleta de la UD Torredembarra estava en una gran progressió i en només tres anys es va convertir en el primer atleta olímpic de la capital del Baix Gaià. A Sydney 2000, El Nasri va disputar la prova dels 5.000 metres. Tres atletes més de la UD Torredembarra van pujar al podi de la prova en diferents categories.

El mes d’agost havia començat amb el segon Rècord Guinness per a Torredembarra: l’exposició de trencaclosques més gran del mon. Fins llavors el rècord s’havia aconseguit als Estats Units amb 287 trencaclosques i 204.484 peces. Però a Torredembarra es van poder exposar fins a 423 trencaclosques i 346.081 peces, incloent un puzle amb 10.000 peces. També n’hi havia un de tres dimensions que reproduïa un rellotge de paret que funcionava perfectament. Recordem que quatre anys abans a la platja de Torredembarra s’havia aconseguit el Rècord Guinness de la bandera més llarga del món.

Foto: Un moment de la mobilització de l’agost de 1997. / DIARI DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This