ARA FA 25 ANYS l S’inaugura un CAP que encara no funcionava, Gabriel Comes presentava nou llibre i hi havia canvi a l’alcaldia d’Altafulla

JORDI SALVAT

El dissabte 28 de juny de 1997, el conseller de Sanitat de la Generalitat, Eduard Rius, inaugurava oficialment el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Torredembarra. Ho feia un any després que s’hagués acabat de construir l’edifici, però sense que funcionés encara i amb la previsió de fer-ho el setembre vinent. Durant l’estiu, el flamant CAP només actuava com a reforç d’estiu i els metges de família seguien visitant a l’antic consultori municipal. La plena operativitat de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torredembarra no havia d’arribar fins a finals d’aquell any 1997, segona va anunciar Rius durant la inauguració. L’ABS de Torredembarra havia donava servei a deu municipis i un total de 20.000 persones.

En el marc de la Festa Major de Sant Joan de Baixa Mar es presentava un nou llibre de l’escriptor i pedagog Gabriel Comes: Vara, vara! La pesca de la sardina a Baix a Mar. Il·lustrat amb 125 fotografies d’època i amb dades exhaustives sobre aspectes com les tripulacions i els vaixells, tractava sobre el mon de la pesca de la sardina al barri els anys 50 i 60.

Torredembarra tenia des d’aquell mes de juny una nova filla adoptiva; la germana Maria Loreto Serrano, de 76 anys i que pertanyia a la comunitat religiosa de les Hijas de la Caridad. Més coneguda com Sor Loreto, l’Ajuntament basava el nomenament en els molts anys dedicats a la docència a la Fundació Pere Badia.

I acabem a Altafulla. I és que el 13 de juny de 1997 es produïa un relleu a l’alcaldia del municipi. Era un canvi pactat a l’inici de mandat pel Partit Socialista i Convergència Democràtica d’Altafulla (CDA). El socialista Josep Maria Gené cedia la vara d’alcalde a Manuel Ceperuelo (CDA) i ho feia en un ple municipal en què també va aconseguir els vots a favor del regidor del grup mixt Josep Anton Pellicé (que havia estat escollit amb les sigles del PP). En total, set vots favorables i quatre en contra, els de CiU. Gené, que aquell dia complia 43 anys, tornaria a ser alcalde 11 anys després, fruit de la primera moció que va patir el municipi. La segona va ser just fa un mes.

Foto: PERE TODA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This