ARA FA 25 ANYS l Un viatge de final de curs que va acabar amb confinament, l’inici del final del Long Play i Caprabo arriba a Altafulla

JORDI SALVAT

Un viatge de final de curs d’alumnes de tercer de BUP de l’Institut Torredembarra va acabar abans d’hora aquell març de 1997. La causa va ser que una de les alumnes es va començar a trobar malament en arribar a Roma i se li va detectar una meningitis. Va ser ingressada a l’Hospital Humberto de la capital italiana i als 55 companys, companyes i professors se’ls va confinar a l’hotel. Després de ser explorats, es va confirmar que no hi havia cap contagi. L’Ajuntament de Torredembarra va fer les gestions per a la repatriació del grup, mentre la malalta, de 17 anys, evolucionava bé, acompanyada dels seus pares, que havien viatjat a la capital italiana.

El Departament de Sanitat de la Generalitat, per la seva banda, va distribuir antibiòtics entre els companys de classe que no havien viatjat a Roma i la seva família de la malalta com a mesura preventiva i 600 pares i mares van rebre informació. L’alarma generada entre els pares i mares va obligar a fer un acte públic informatiu al Casal Municipal, que es va omplir de gom a gom (com es pot veure en la imatge). La cap del Servei d’Epidemiologia de la delegació territorial de Sanitat, Fina Minguell, va ser l’encarregada de calmar els ànims a veïns i veïnes i donar informació sobre la malaltia i com es contagiava.

Aquell mes de març, l’Ajuntament llençava un ultimàtum a la Discoteca Long Play. Els sorolls produïts per la històrica discoteca havien provocat les reiterades queixes dels veïns de l’edifici i també s’incomplien els horaris de tancament. El consistori donava fins el mes de maig a la discoteca perquè el propietari rectifiqués aquesta situació. L’amenaça era el tancament de local durant quinze dies. Era el principi de la fi d’una discoteca emblemàtica, que atreia joves i no tan joves d’arreu de la demarcació tarragonina i també de Barcelona. Els contactes entre consistori i propietari no donaven fruit. Els veïns volien la discoteca fora del nucli urbà.

Fa 25 anys també s’iniciaven les obres de condicionament del terreny que havia d’ocupar una nova gran superfície al Baix Gaià: el Caprabo d’Altafulla. Situada al costat de l’N-340, havia de crear 40 llocs de treball i, amb 2.000 metres quadrats, seria la més gran del Baix Gaià.

Foto: LUIS MILIAN

Hemeroteca

Tweets recents

Share This